Clonarea animalelor interzisa de Parlamentul European

Dupa dezbateri indelungate, Parlamentul European a votat aproape in unanimitate interzicerea clonarii animalelor. Desi la inceput acest lucru era posibil, s-a stabilit ca acest proces poate dauna atat animalelor, cat si oamenilor care vor consuma carnea vietatilor clonate.
Rezolutia cere Comisiei Uniunii Europene oprirea clonarii animalelor cu scopul aprovizionarii alimentare, interzicerea cresterii animalelor clonate si a puilor proveniti de la acestea, a introducerii in comert a produselor din carne, lactate si derivatele acestora. De asemenea, nu va mai fi posibil comertul cu lichid seminal sau embrioni clonati obtinuti de la aceste animale.

Rezolutia a inregistrat 622 de voturi favorabile, 32 impotriva si 35 abtineri. Parlamentul European va cere astazi Comisiei sa adopte o pozitie de protejare pentru binele acestor animale.
 

In ianuarie membrii ai FDA (Administratia pentru Siguranta Alimentelor si Medicamentelor) au declarat ca "nu sunt diferente intre carnea obtinuta de la animalele clonate si cea de la animalele care se reproduc pe cale naturala sau artificiala". Apoi, la jumatatea lunii iulie, EFSA (Agentia pentru Siguranta Alimentelor din Uniunea Europeana) a emis un comunicat asemanator in care se spunea ca "produsele din carene si lactatele de la animalele sanatoase clonate nu sunt diferite de cele ale animalelor care nu sunt clonate".

Expertii EFSA recunosc acum ca problema o reprezinta sanatatea acestor animale.
Nu se cunoaste deocamdata cauza imbolnavirilor animalelor clonate, dar lucrul acesta in mod clar afecteaza sanatatea oamenilor care consuma produse provenite de la acestea.


Sursa: Corriere della sera  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod