Embrion

Copil din embrion îngheţat 20 de ani

Copil din embrion îngheţat 20 de ani

E cea mai lungă perioadă de stocare a unui ovul fertilizat înainte de a fi lăsat să se dezvolte şi să aducă pe lume un copil.
Medicii care refuză să facă avorturi, decorați de Patriarh

Medicii care refuză să facă avorturi, decorați de Patriarh

La sfârşitul anului trecut, Patriarhul Daniel a acordat diploma originală şi medalia "Sfinţii Martiri Brâncoveni" unui număr de 18 medici din Timişoara care refuză să mai facă avorturi la cerere, relatează cotidianul Libertatea.
Ce este fertilizarea in vitro

Ce este fertilizarea in vitro

Din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu probleme de infertilitate. De vina poate fi stresul, alimentatia, poluarea etc. dar rezultatul este acelasi: nu pot avea copilul dorit. In ultimul timp, majoritatea recurg la fertilizarea in vitro, o procedura costisitoare, care nu este suportata...

Noua metoda pentru producerea celulelor staminale

Cercetatori de la Institutul pentru Celule Stem din Massachusetts au descoperit o noua metoda pentru a produce celule staminale pluripotente IPS din celule normale.

Clonarea animalelor interzisa de Parlamentul European

Dupa dezbateri indelungate, Parlamentul European a votat aproape in unanimitate interzicerea clonarii animalelor. Desi la inceput acest lucru era posibil, s-a stabilit ca acest proces poate dauna atat animalelor, cat si oamenilor care vor consuma carnea vietatilor clonate.