Cazurile de malpraxis vor fi raportate lunar la Ministerul Sanatatii

Facebook Twitter Comenteaza
Cazurile de malpraxis vor fi raportate lunar la Ministerul Sanatatii

Incepand din iulie a.c., comisiile de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis de la nivelul directiilor de sanatate publica trebuie sa raporteze lunar situatia sesizarilor primite si modul de solutionare.

 

Ministrul Sanatatii a semnat Ordinul privind completarea Ordinului nr 1343/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a comisiei de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis, iar  proiectul actului normativ este  postat pe pagina de web a ministerului, la adresa www.ms.ro, sectiunea transparenta decizionala, pentru dezbatere publica.



La sfarsitul lunii mai, Guvernul a aprobat proiectul de modificare a  Legii 95/2006 privind reforma in sistemul sanitar,  conform caruia prejudiciile stabilite de comisiile de malpraxis ale directiilor de sanatate publica se vor rezolva pe cale administrativa, prin intelegere intre victima si furnizorul de servicii medicale. Medierea dintre pacient si furnizorul de servicii medicale va fi realizata de mediatori specializati.

 

Credit foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod