Cafeaua previne cancerul oral


Facebook Twitter Comenteaza
Cafeaua previne cancerul oral

O metoda de prevenire a cancerului oral este cafeaua, potrivit cercetatorilor americani care sustin ca patru cesti de cafea in fiecare zi ne protejeaza de aceasta boala.

 

Rezultatele numeroaselor studii arata ca substantele din cafea au efecte cancerigene si anticancerigene, insa cercetatorii sunt siguri ca 1000 dintre aceste substante, inclusiv antioxidantii, sunt benefice si pot sa ne protejeze de cancer. Astfel, in urma cercetarilor, expertii au constatat ca persoanele care obisnuiesc sa consume cafea isi reduc cu pana la 39% riscul de a dezvolta cancer oral, porivit publicatiei britanice DailyMail.

Cancerul oral apare de regula la nivelul buzelor, in interiorul gurii, pe partea posterioara a faringelui, la nivelul amigdalelor sau al glandelor salivare.

Statisticile arata ca este mai des intalnit la barbat decat la femei, in general dupa varsta de 40 de ani. Fumatul combinat cu un consum excesiv de alcool este un factor de risc deloc de neglijat. De asemenea, printre factorii de risc se numara si dieta dezechilibrata si efectul razelor ultraviolete asupra buzelor.

Simptomele care pot anunta o suspiciune sunt: rani sangerande si durere inexplicabila la nivelul buzelor, gingiilor sau in interiorul gurii; senzatia de amorteala a gurii; o excrescenta a mucoasei bucale; pete albe sau rosii pe gingii, limba sau mucoasa; dificultate in inghitirea alimentelor.

 

Credit foto: DailyMail.co.uk

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod