Cafeaua este bună: Trei cești pe zi curăță arterele

Efectele consumului de cafea rămân încă în dezbaterea cercetătorilor


Scanările medicale au fost făcute pentru a depista micile depozite de calciu din pereţii arterelor coronare, care oferă un fel de semnal timpuriu în privinţa posibilităţii de declanşare a bolilor cardiace.

Niciunul dintre angajaţii sud-coreeni nu a prezentat semne clare ale unor boli cardiace, însă mai mult de o zecime dintre ei au prezentat depozite vizibile de calciu.

25de mii de voluntari au participat la studiul cercetătorilor asiatici privind efectul consumului de cafea
Apoi, cercetătorii au comparat rezultatele acelor scanări cu răspunsurile oferite de angajaţi într-un set de chestionare, referitoare la consumul lor zilnic de cafea.
Savanţii asiatici au luat de asemenea în calcul alţi factori de risc, precum fumatul, exerciţiile fizice şi istoricul medical referitor la bolile cardiace din familiile fiecărui angajat.

Persoanele care beau câteva ceşti de cafea pe zi au prezentat mai puţine depozite de calciu pe arterele coronare în comparaţie cu persoanele care fie beau cafea în cantităţi mari, fie nu beau cafea deloc.

Cafeaua conţine un stimulent cardiac denumit cofeină, alături de mulţi alţi compuşi, însă nu este clar deocamdată dacă aceştia sunt benefici sau dăunători pentru organism, notează Mediafax.

În Statele Unite, experţii recomandă adulţilor sănătoşi să consume până la 400 de mililitri de cafea pe zi.
În Marea Britanie nu există o limită zilnică recomandată în privinţa consumului de cafea, cu excepţia recomandărilor pentru femeile însărcinate. Aceste persoane trebuie să îşi limiteze consumul zilnic de cafea la 200 de mililitri - echivalentul a două ceşti de cafea instant.


Foto: Hepta

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CINEVA pe 23 Iun 2016, 20:51
    SE POATE

    DACA BEI CEVA MAI MULTA CAFEA PROBABIL VEI FI MAI ACTIV SI VEI FACE MAI MULTA MISCARE PE TIMPUL ZILEI...... POATE UNII SUNT MAI BINE DISPUSI SI NU CAD IN MELANCOLIE... ETC

    0
    1

  • Constantin pe 2 Apr 2015, 08:51
    Ce Prostii

    Mama ce prostii, de cind cafea e buna pentru inima? ))

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod