Cafeaua este bună: Trei cești pe zi curăță arterele

Persoanele care beau mai multe ceşti de cafea în fiecare zi au artere mai "curate" şi evită astfel blocajul arterial - un factor de risc cunoscut pentru bolile cardiovasculare -, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Coreea de Sud, informează BBC, citat de Mediafax.

Cercetătorii asiatici au monitorizat 25.000 de voluntari - femei şi bărbaţi - care au acceptat să participe la o serie de verificări medicale de rutină, desfăşurate la locurile lor de muncă.

În cazul angajaţilor care beau o cantitate moderată de cafea - de la trei până la cinci ceşti pe zi - oamenii de ştiinţă au observat un risc mai mic de maladii cardiace în urma monitorizărilor medicale.

400de mililitri pe zi este cantitatea zilnică de cafea recomandată în Statele Unite
Această cercetare a redeschis dezbaterile referitoare la efectele benefice ale cafelei asupra inimii.

Alte studii au asociat consumul de cafea cu factorii de risc cardiac, precum hipertensiunea şi nivelul crescut de colesterol, în timp ce alte cercetări au sugerat că această băutură oferă o anumită protecţie contra bolilor cardiace, notează postul citat de Mediafax.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă cu rol de concluzie definitivă pentru cele două curente de opinie.
Analiza realizată de cercetătorii din Coreea de Sud a fost publicată în revista Heart.

În studiul lor, savanţii asiatici au folosit scanări medicale pentru a analiza starea de sănătate a inimii. În mod specific, ei au căutat orice semn de îmbolnăvire a arterelor care aprovizionează inima cu sânge - arterele coronare.

În cazul bolilor coronariene, arterele coronare se colmatează printr-o acumulare progresivă de depozite de grăsime pe pereţii lor.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • CINEVA pe 23 Iun 2016, 20:51
  SE POATE

  DACA BEI CEVA MAI MULTA CAFEA PROBABIL VEI FI MAI ACTIV SI VEI FACE MAI MULTA MISCARE PE TIMPUL ZILEI...... POATE UNII SUNT MAI BINE DISPUSI SI NU CAD IN MELANCOLIE... ETC

  0
  1

 • Constantin pe 2 Apr 2015, 08:51
  Ce Prostii

  Mama ce prostii, de cind cafea e buna pentru inima? ))

  1
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod