Avastin, un nou medicament pentru cancerul ovarian este disponibil şi la noi


Facebook Twitter Comenteaza
Avastin, un nou medicament pentru cancerul ovarian este disponibil şi la noi

Comisia Europeana a aprobat recent utilizarea unui nou medicament produs de compania elvetiana Roche, pentru tratamentul de prima linie (dupa interventia chirurgicala) la pacientele cu cancer ovarian avansat, nou diangnosticat. Medicamentul devine astfel disponibil, in aceasta noua indicatie, in toate tarile Uniunii Europene, inclusiv in Romania.

 

Cancerul ovarian este cea mai frecventa cauza de deces dintre afectiunile ginecologice maligne, aproximativ 220,000 de femei fiind diagnosticate cu aceasta boala in fiecare an, la nivel global, numarul de decese inregistrate anual fiind de 140,000.

Aprobarea acestui nou medicament pentru tratamentul cancerului ovarian reprezinta un pas inainte important in tratamentul acestei boli, limitat pana acum la interventii chirugicale si chimioterapie.
 
In cadrul programelor de cercetare clinica s-a demonstrat ca pacientele cu cancer ovarian in forma avasata, nou diagnosticate, care au primit tratament cu medicamentul produs de Roche, plus chimioterapie si apoi au continuat tratamentul doar cu acest nou medicament, au trait semnificativ mai mult, fara ca boala sa progreseze, comparativ cu pacientele  care au primit tratamentul standard cu chimioterapie.

 
Acelasi medicament este, in prezent, aprobat in SUA si Europa pentru tratamentul mai multor forme avansate de cancer cum ar fi cancerul colorectal, cancerul de san, cancerul renal sau cancerul bronho-pulmonar non microcelular.
 
Cancerul ovarian este a opta cea mai frecvent diagnosticata forma de cancer si a saptea cauza de mortalitate la femei, in intreaga lume. Anual, peste 220,000 de paciente sunt diagnosticate cu cancer ovarian, la nivel global, inregistrandu-se aproximativ 140,000 de decese cauzate de aceasta boala.1)
 
Interventia chirurgicala menita sa indeparteze cat mai mult posibil din tumora, urmata de chimioterapie, sunt modalitatile cele mai frecvente de tratament, dar, din pacate, majoritatea pacientelor sunt diagnosticate in faza avansata a bolii cand este nevoie de tratament suplimentar. 

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DAN pe 6 Mai 2013, 15:26
    CUMPAR AVASTIN. TEL 0747462606.

    CUMPAR AVASTIN. TEL 0747462606.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod