Ambalajul alimentelor cauzeaza alergii

Unele ambalaje alimentare contin latex care ar putea declansa anumite alergii care s-ar dovedi letale, potrivit unui ultim studiu

In urma unei cercetari produse de Agentia de Standardizare a Alimentelor din Marea Britanie (FSA), s-a dovedit ca in unele cazuri cauciucul din ambalaj este transferat in alimentele impachetate. Latexul, derivat dintr-un cauciuc natural, este folosit in ambalarea alimentelor sub forma benzilor elastice si a abtibildurilor pe fructe si legume. Chiar daca nu exista o doza sigura de latex, este considerat ca a bilioana parte dintr-un gram pe milimetru (1ng/ml) este suficienta pentru producerea unei alergii.
In cadrul studiului, s-a analizat nivelul de latex din 21 de tipuri de ambalaje alimentare. Astfel, s-a descoperit ca o treime din ambalaje contin latex, cel mai ridicat nivel fiind in ambalajul de inghetata, care au un nivel alergogen de 370 ng/ml. In trei cazuri, s-a desoperit ca alergenii au fost transferati si in mancare. Un biscuit de ciocolata continea aproximativ 17 ng/ml de alergen. FSA a declarat ca mai este nevoie de cateva studii pana la stabilirea unor masuri in aceasta privinta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod