Algele, o nouă soluţie împotriva acneei

Facebook Twitter Comenteaza
Algele, o nouă soluţie împotriva acneei
Oamenii de ştiinţă italieni au descoperit un nou leac împotriva acneei: un ingredient activ găsit într-un anumit tip de alge.     
 
Testele efectuate pe un grup de 60 de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani, care prezentau o formă moderată de acnee au arătat că extractul de alge marine este eficient în tratarea petelor şi a tenului gras. După numai 14 zile de tratament, participanţii la studiu au înregistrat îmbunătăţiri semnificative ale aspectului tenului, scrie DailyMail.

 
Tratamentul cu alge marine şi-a dovedit eficienţa în cazul formelor de acnee uşoară şi moderată, fără însă efecte adverse. Produsele pe bază de alge marine au apărut deja pe piaţă britanică.
 
Acneea este o afecţiune a epidermei apărută ca urmare a unei hipersecreţii a glandelor sebacee şi caracterizată prin puncte negre, puncte albe sau coşuri care apar la suprafaţa pielii.
Afectează în special adolescenţii, ca urmare a intensei activităţi hormonale specifice pubertăţii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte răspândite în cazul indivizilor care prezintă hipersecreţie a glandelor sebacee.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 16 Iun 2011, 02:40
    Iti recomand sa incepi prin a te spala des pe fata

    Tratamentele naturiste sunt o soltuie fara reactii adeverse prin care se trateaza multe boli. Consider ca trebuie sa folosim plantele medicinale (terestre si maritime) inainte de a lua medicamente. Am scris un articol despre aceasta tema aici: http://roxandrei.ro/stil-de-viata/farmacia-din-padure-si-mare/

    1
    0

  • paven bianca pe 9 Nov 2010, 12:51
    acneea

    va rog sa imi spuneti ce sa fac pt a scapa de cosurile astea insuportabile.am 22ani si doar de vreo 3 ani am probleme,pana atunci nu am avut.am un ten mai inchis la culoare si putin mai gras.am folosit toate cremele posibile dar fara nici un rezultat.multumesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod