Alcoolul si tutunul mai periculoase decat canabisul

Global Cannabis Commission a Fundatiei Ong Beckley sustine in cel mai recent raport publicat ca alcoolul si tutunul sunt mai daunatoare sanatatii decat canabisul.
Cu aceasta ocazie se doreste sa se revizuiasca politica Natiunilor Unite din 2009 in ceea ce priveste drogurile. Raportul a fost efectuat de o serie de cercetatori, academicieni si experti in droguri. Acestia propun liberalizarea comertului cu marijuana intr-o asa-zisa "piata controlata", adica sa existe taxe precise, legi riguroase, sa se stabileasca varsta minima la care se poate cumpara.

"Canabisul are un impact negativ asupra sanatatii, inclusiv a activitatii mentale, dar in termeni relativi, este mai putin daunator decat alcoolul si tutunul.
S-au inregistrat doar doua decese din cauza acestei substante, in timp ce tigarile si alcoolul ucid anual 150 de mii de persoane numai in Marea Britanie" - se arata in raport.

La ora actuala, in lume sunt 160 de milioane de consumatori de marijuana. Comercializarea libera a acestei substante ar putea insemna si schimbarea continului ei prin limitarea si controlarea principiilor active pe care le contine. Toate acestea ar duce la minimizarea efectelor negative ale drogului asupra sanatatii.
 
Sursa: http://it.notizie.yahoo.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod