8 mai : Ziua Internationala a Crucii Rosii

Cruce Rosie si Semiluna Rosie numara astazi nu mai putin de 186 de societati membre si peste 100 milioane de voluntari, in aproape toate tarile lumii si marcheaza implinirea a 150 de ani de la batalia de la Solferino – momentul infiintarii Comitetului International al Crucii Rosii.
40.000 de raniti si una dintre cele mai violente batalii din istoria umanitatii, un singur medic care sa ingrijeasca ranitii, Solferino - o mica localitate din nordul Italiei si un vizionar elvetian pe nume Henry Dunant (1828-1910) sunt premisele celei mai mari miscari umanitare din lume, o miscare ce implineste anul acesta 150 de ani. Un simbol al fraternitatii si al valorilor umane.

"Siamo tutti fratelli (Suntem toti frati)" spunea Dunant acum 150 de ani privind ramasitele dezastrului de la Solferino.
Astazi, la randul nostru, putem privi cu mandrie in urma, convinsi ca nu i-am tradat dezideratul!",
spune Mihaela Geoana, Presedinte al Crucii Rosii Romane.

Pentru a marca toate aceste evenimente, Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie impreuna cu Comitetul International al Crucii Rosii a lansat pe 5 mai campania globala „Our world. Your move" (www.ourworld-yourmove.org), un program care invita oamenii din intreaga lume sa se angajeze in actiuni umanitare intr-un context economico social tulbure, in care sprijinul reciproc a devenit un factor sine qua non intru continuitate si echilibru.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod