Campanie: Ajuta copiii defavorizati de la sate sa mearga la liceu!

Orice persoana care doreste sa sprijine financiar un copil sa isi continue studiile, poate deveni donator prin intermediul programului de burse scolare "Vreau in clasa a noua!".
Aceste burse sunt personalizate in functie de nevoile fiecarui copil inscris  in program, pe baza unei evaluari efectuate de catre profesionistii Wolrd Vision Romania, o organizatie umanitara cu peste 60 de ani de experienta in 100 de tari. Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi site-ul programului www.vreauinclasanoua.ro si sa iti alegi copilul pe care il vei sustine in timpul liceului.  

In comparatie cu programele standard de burse, „Vreau in clasa a noua!” ofera posibilitatea dezvoltarii unei relatii personale intre donator si copil, prin corespondenta sau chiar prin vizite.
In acest fel, copilul gaseste in donator un model si un sprijin, nu doar un sustinator financiar. Costurile lunare necesare sustinerii unui copil la liceu prin acest proiect sunt de 250 RON. In cazul in care un donator nu poate acoperi intreaga suma, acesta poate opta pentru plata a minim 100 RON, urmand ca organizatia sa desfasoare activitati aditionale de strangere de fonduri pentru completarea diferentei.

Sistemul programului ofera totodata transparenta in privinta modului de administrare a resurselor, donatorul avand posibilitatea de a urmari rezultatele investitiei sale in copilul respectiv.
Copiii inscrisi in program sunt monitorizati de catre organizatie atat pe perioada anului scolar, cat si in timpul vacantelor.

Programul de burse acordate elevilor din mediul rural cu rezultate bune la invatatura, dar fara posibilitati financiare, a luat nastere in 2001 ca o initiativa la nivel local a cotidianului „Ziarul de Iasi”. Din anul 2002, World Vision Romania a sustinut acest demers lansand programul „Bursa - o sansa pentru copiii din mediul rural”, derulat cu sprijinul companiilor.
World Vision Romania desfasoara programe in Constanta, Cluj, Iasi, Dolj, Valcea, Ialomita si in municipiul Bucuresti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod