Sănătatea ta: 6 semne care te anunță că ai depresie. Află din timp!

Depresia este una dintre afecțiunile psihice progresive, care se instalează adesea fără să-ți dai seama datorita simptomelor sale progresive. Iată 6 semne care te anunță că ai depresie, semnale de alarmă ce rămân adesea neobservate atunci când depresia te afectează.
Depresia este una dintre afecțiunile psihice progresive, care se instalează adesea fără să-ți dai seama datorita simptomelor sale progresive. Iată 6 semne care te anunță că ai depresie, semnale de alarmă ce rămân adesea neobservate atunci când depresia te afectează.

Fluctuații în greutate

Schimbările în greutate sunt cel mai evident semnal fizic al depresiei. Unele femei suferă de creșteri în greutate încercând să se consoleze cu delicii alimentare, în timp ce pentru altele plăcerile culinare dispar, pofta de mâncare se diminuează considerabil și pot suferi o scădere bruscă în greutate.

Schimbarea limbajului și poziției corpului

Schimbările chimice la nivelul creierului asociate depresei oferă și un alt indiciu fizic important, legat de poziția corpului și limbajul trupului.
Femeile ce suferă de depresie mențin mai rar o poziție corectă a coloanei, fiind predispuse la aplecarea umerilor în față. Un alt indiciu sunt pozițiile defensive ale corpului, ca cea cu mâinile încrucișate la piept.

Apariția unor dureri și perioade de disconfort

Depresia produce schimbări importante în chimia creierului, iar perioadele lungi de deznădejde pot avea și efecte fizice. Durerile ușoare și perioadele de disconfort devin tot mai dese. În plus, femeile ce suferă de depresie nediagnosticată își pot găsi mai greu un loc comod, fie într-un fotoliu sau la birou, fie chiar în pat.

Instalarea unui deficit energetic permanent

Oboseala, ce se manifestă psihic, dar și printr-un deficit de energie fizic, este un alt semn al instalării depresiei atunci când nu este motivată de nivelul de activitate zilnică.
Deficitul de energie îți poate afecta și viața socială, prin decizia de a amâna sau a renunța la întâlnirile cu prietenii, pentru că nu te mai simți pregătită să ieși din casă.

Deteriorea ritualurilor de îngrijire

Pe baza oboselii, cele mai multe femei ce suferă de depresie trec și printr-o perioadă ce le afecteză modul în care se îngrijesc. Hotărârea de a amâna vopsitul părului sau epilatul este urmată apoi de un interes tot mai mic pentru machiajul zilnic sau pentru alegerea unei ținute care să te avantajeze.

Scăderea puterii de concentrare

Când suferi de depresie, efectele sunt adesea vizibile în puterea de concentrate, iar studiile sau cariera pot suferi din acest motiv.
Unele femei manifestă și probleme de memorie sau dificultăți în luarea deciziilor.

Diferențele simptomelor depresiei la femei și bărbați

Depresia este una dintre afecțiunile psihice care afectează în mod diferit sexele. Chiar dacă ai avut contact cu un bărbat ce suferă de depresie, s-ar putea să nu ai o viziune corectă asupra simptomelor atunci când te afectează personal.

La femei, depresia este însoțită de o scădere puternică a respectului de sine, iar "vina" pentru orice eșec este asumată, în timp ce bărbații depresivi dau vina pe cei din jur și devin iritabili și agresivi. Un bărbat ce suferă de depresie poate crea conflicte și poate fi agitat, în timp ce femeile evită conflictele și se simt "încetinite" și apatice.
Bărbații încearcă să se consoleze cu alcool, TV și sex, în timp ce femeile apelează la alimente, la prieteni și la persoana iubită în speranța că vor depăși această problemă.

Dacă simptomele de depresie au apărut după începerea unui tratament hormonal, inclusiv anticoncepționale orale, discută cu medicul tău alternative la tratamentul prescris.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stoica.vali80 pe 7 Aug 2014, 21:19
    depresie

    Eu am suferit de atacuri de panica vre-o 3 ani de zile si aveam si tremuraturi de brate si picioare in acel moment dar si insomnii ,uneori nu puteam respira , ma apucau asa deodata indiferent unde ma aflam, eu am luat anxiar si rivotril seara dar ziua tot faceam atacuri de panica ziua ., dar am lucrat cu o terapeuta cu mai multe metode .Mi le-a trimis pe email si mi le explica la telefon , le faceam la inceput impreuna .Mi-a- dat multe metode dar atacurile s-au oprit in prima saptamana apoi am eliminat fricile si am inceput sa dorm bine.Acum ma simt f bine .In 3 saptamani am scapat Imi puteti scrie pe email la adresa stoica.vali80@yahoo.com, daca doriti sa va dau mai multe informatii , din cate stiu nu se lasa adrese pe aici , zice ca faci reclama .

    0
    0

  • irina.mat pe 16 Ian 2013, 09:29
    cunoaste simptomele depresiei

    Foarte periculoasa aceasta afectiune. tocmai de aceea este foarte bine sa cunoastem simptomele, dar mai ales sa mergem la psihiatru atunci cand simtim ca este ceva in neregula cu starea noastra de sanatate mentala. eu am citit foarte multe articole informative pe acest subiect pe depresiv.ro

    0
    3

  • corina pe 17 Sep 2012, 09:28
    RASPUNS DEPRESIE -ALIMENTATIE

    Poate ai dreptate ,dar in mica masura.Cauzele depresiei sunt multiple,au adesea radacini in copilarie si in mediul in care traiesti...,frustrarile din diverse motive etc....

    4
    0

  • egeea pe 16 Sep 2012, 16:29
    depresia

    Sunt atat de multe cauze care conduc la depresie, nu numai lipsa "sarurilor"; oamenii traiesc prin realizarile si succesul obtinut, daca acest lucru nu este indeplinit, atunci ne simtim frustati, muncesti mult, poate prea mult si recunoasterea nu este pe masura.Neimplinirile duc la frustari, la o inhibare si pe termen lung daca aceasta se mentine, atunci rezultatul se numeste depresie.

    4
    0

  • Leonte Elena pe 15 Sep 2012, 22:17
    Depresiile

    Foarte corecte semnele depresiei descrise mai sus, si din pacate statisticile sunt ingrijoratoare. Pentru individ pare periculoasa depresia, dar poate fi vindecata, pentru societatea româneasca insa este f. grav. Un popor depresiv nu poate iesi din magma mizeriei economice sau morale prea usor. Este cazul unei mobilizari generale a unei coagulari socializante valabile pentru toti

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod