Prima injecţie contraceptivă pentru bărbaţi, gata peste trei ani


Dacă rezultatele finale vor confirma aşteptările lor, creatorii gelului vor să înceapă să îl testeze pe pacieţi umani anul viitor

Metoda este de asemenea reversibilă, deoarece, dacă pacienţii vor ca sperma lor să fie deblocată, un alt polimer poate fi injectat pentru a dizolva Vasalgel.

Produsul se bazează pe o altă metodă contraceptivă pentru bărbaţi care este dezvoltată în această perioadă, RISUG. Ambele se bazează pe metoda blocării canalului deferent. Se spune că injecţia cu RISUG asigură o protecţie de 10 ani.

Printre celelalte metode contraceptive pentru bărbaţi aflate în dezvoltare se numără şi "pastila orgasmului uscat" sau "pastila cearceafurilor curate".
Aceasta este un medicament care poate fi luat înainte de a face sex şi care duce la un orgasm lipsit de spermă. Bărbatul resimte orgasmul la fel de intens, însă fără ca sperma să fie ejaculată.

Creatorii metodei vor să obţină un medicament care să aibă efect la două ore după ce este ingerată şi care să ofere protecţie pentru 24 de ore. Bărbaţii vor putea să ia această pastilă înainte de a întreţine raporturi sexuale.

Cercetătorii cred că noul medicament ar putea fi eficient şi în scăderea riscului de transmitere a HIV de la bărbat către partenerii de sex ai acestuia, notează ziarul citat de Mediafax.
Pilula este concepută de cercetătorii Nnaemeka Amobio şi Christopher Smith de la Kings College London.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod