Tratamente alternative pentru artrita

Artrita este o afectiune nu foarte bine inteleasa, insa toata lumea este interesata de ultimele teorii si tratamente ale acestei boli. Daca esti una dintre persoanele care sufera de artrita trebuie sa iti pastrezi calmul si rabdarea daca vrei ca afectiunea sa se amelioreze si niciodata sa nu spui "nu am nimic de pierdut daca incerc si aceasta metoda de tratament"... un pas gresit te poate costa mult.
Cu toate ca este o realitate ca medicul care te trateaza sa nu detina toate cunostintele si nu este capabil sa iti ofere multa alinare, iar medicamentele anti-inflamatoare non-steroide iti pot cauza efecte neplacute, nu trebuie sa actionezi de capul tau deoarece artrita este o afectiune imprevizibila, cu evolutii fulger dar si cu stagnari.  

Aceste reactii ale bolii sunt extrem de controversate, deoarece persoanele suferinde nu stiu daca imbunatatirea a survenit in urma tratamentului sau a fost o simpla stagnare in evolutia afectiunii.


Mai multe afectiuni, un singur nume

Artrita este intr-adevar numele unei serii de afectiuni, este un termen folosit pentru a descrie mai mult de 100 de afectiuni, cunoscute sub denumirea de afectiuni reumatice. La origine, cuvantul artrita inseamna inflamarea articulatiilor si a devenit un stereotip in randul varstnicilor, insa nici persoanele tinere nu se pot considera mai ferite de aceasta afectiune.

Cea mai comuna forma de artita este osteoartrita (OA). OA este o afectiune degenerativa a articulatiilor, adica acestea pur si simplu se macina.  Dupa ce cartilajele articulatiilor au fost distruse, se creeaza o frictiune os pe os care in timp devine extrem de dureroasa.


Atrita este o afectiune comuna in randul sportivilor (jucatorii de baseball, golf, tenis etc), persoanelor care stau foarte mult la birou, pianistilor, precum si in randul tuturor persoanelor care isi solicita foarte mult articulatiile. 

De asemenea, persoanele supraponderale prezinta un risc ridicat de a fi afectate de osteoartrita, deoarece exista o mai mare presiune si incordare a articulatiilor, in special asupra genunchilor. Studiile arata ca si piederea a 5-6 kg, in cazul femeilor de varsta medie, inseamna injumatatirea riscului de a dezvolta OA la genunchi.  

Artrita reumatoida (AR), practic, este o cu totul alta afectiune. Aceasta este caracterizata prin incheieturi si articulatii inflamate si adesea prin maini diforme. AR este o afectiune autoimuna, ceea ce inseamna ca organimlul practic se ataca pe el insusi, batalia nelimitandu-se la nivelul articulatiilor. Deoarece intreg organismul este afectat, adesea apar o serie de efecte secundare, cum ar fi: oboseala, lipsa poftei de mancare si febra.

Mai mult, persoanele afectate de AR si de alte forme de artrita trebuie sa indure o serie de semne comune: umflaturi, inrosirea zonei afectate, durerea puternica de articulatii.

Cu toate ca nu a fost inventat un remediu de lunga durata pentru artita, exista o lista cu alimente care trebuie introduse in diete, despre care se stie ca au potential curativ.
Pe langa dieta, persoana respectiva va avea si alte disconforturi cauzate de piederea in greutate si de exercitiile fizice.


Agenti curativi

Acizii grasi omega-3 si pudra de ghimbir au demonstrat ca detin proprietati care ajuta la ameliorarea durerilor cauzate cu artrita.

1. Acizii grasi omega-3

Acizii omega-3 sunt cunoscuti ca avand efecte anti-inflamtorii prin stimularea organismului in reducerea inflamatiei. Cateva studii au raportat o ameliorare a durerilor de articulatii si mai putina oboseala dupa ce pacientii au luat ulei de peste, insa disconfortul si oboseala au revenit de indata ce administrarea suplimentelor alimentare a fost intrerupta. Cu toate acestea, mai este cale lunga pana la demonstrarea certa ca ulei de peste ajuta la vindecarea acestei afectiuni.

In ciuda rezultatelor optimiste date de acizii omega-3, afectiunea ramane activa, fiind necesara o terapie de lunga durata pentru a ajuta cu adevarat pe cel in suferinta.

Nu incepe un tratament cu capsule cu ulei de peste, pana cand medicul nu iti recomanda acest lucru si te asigura ca aceste capsule nu iti vor afecta ale parti ale organismului. Pot aparea serioase efecte secundare, incluzand prelungirea sangerarii si cresterea riscului unui atac de inima.


Acizii grasi omega-3 pot fi luati direct din peste, iar in cazul persoanelor care au intoleranta la peste au alternativele: fasolea uscata, broccoli, uleiul de canola, uleiul de in, seminte de in, varza creata, legume, salata verde, preparate din soia (lapte din soia, ulei din soia, tofu), nuci si germeni de grau.

O portie de peste contine cel putin 0,7 g de acizi grasi omega-3, insa urmatoarele specii de peste contin cantitati duble de asemenea acizi: hering, macrou, samur, sardine si crap de lac. In general, cu cat carnea are o culoare mai inchisa, cu atat pestele respectiv contine o cantitate mai ridicata de omega-3.

Simptomele artritei reumatoide apar si dispar, asemanator siptomelor aparute in cazul alergiilor. Din aceasta cauza numai o treime dintre persoanele care sufera de AR sustin ca au identificat alimente care impiedica ca simptomele sa se intensifice. Legatura poate fi doar o simpla coincidenta, dar daca reactiile alergice provoaca aceleasi simptome este foarte probabil sa fie vorba despre ceva individual.

Nu exista alimente care sa amelioreze simptomele artritei la toate persoanele, ceea ce inseamna ca nu exista un singur aliment pe care toata lumea sa il evite sau o singura dieta care poate vindeca aceasta afectiune.

2.
Pudra de ghimbir


Acest condiment, folosit foarte mult in bucataria din Asia, reduce inflamatia prin blocarea enzimelor ciclooxigenaze, aceeasi enzima folosita in medicamentele pentru suprimarea durerii, unde se numeste inhibitor COX-2.

Cele mai multe dintre medicamentele cu COX-2 au fost scoase din farmacii din cauza efectelor secundare cardiovasculare. Medicamentele anti-inflamatorii non-steroidale sunt, de asemenea, folosite pentru tratarea OA si AR, dar acestea irita stomacul.

Ghimbirul nu irita stomacul, de fapt, acesta protejeaza tractul digestiv prin cresterea fluxului sanguin la stomac, aducand cu el biocarbonati, care ajuta la controlarea acidului intestinal.

Pentru a urma un tratament cu pudra de ghimbir consuma cel putin 1-2 lingurite cu pudra de ghimbir, de 3 ori pe zi, timp de cel mult 6 luni. In cazul in care vrei sa consumi cantitati mai mari de pudra de ghimbir deoarece suferi de o artrita severa, trebuie mai intai sa te duci la medicul specialist pentru consultatii amanuntite.

 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bogd pe 12 Dec 2014, 10:32
    artirita reactiva

    - diagonisticat cu artirita reactiva - ureaplasma, streptococ betahemolitic, yersinia. Yersinia asta e f usor de luat din mancare. HLA-B27- negativ. ureaplasma a trecut cu un tetraciclina. dar de yersinia - e mai greu Recomandari ?

    0
    0

  • irina pe 2 Iul 2013, 20:58
    yersinia

    in special pt Puica Madalina--am citit ce ati postat pe site; va rog foarte mult daca cititi mesajul meu sa ma contactati la tel 0745141865. multumesc!

    0
    0

  • irina pe 2 Iul 2013, 20:55
    artrita data de yersinia

    va rog sa ma contactati ( mail = inuca30@yahoo.com) daca stiti mai multe despre acest subiect; de 7 luni am aceasta problema; genunchi cu lichid, dureri, ...yersinia..o nenorocire

    0
    0

  • Puica Madalina pe 26 Mai 2013, 10:24
    artrita reactiva data de yersinia

    buna! numele meu este madalina,am 25 ani si de 6 ani ma chinui cu durerile de articulatii, avand artrita reactiva data de yersinia.pana acum 2 ani nici un medic nu a fost in stare sa imi puna diagnostic, spunandu-mi ca sunt suspecta de lupus, boli de colagen,etc. acum 2 ani m-am internat in bucuresti la institutul de boli reumatologice si mi s-a pus diagnosticul de artrita reactiva data de yersinia . am facut tratament cu AINS, medrol, colchicina, doxiciclina, etc. la intreruperea trat. simptomele am reaparut. acum o luna am fost la o clinica in turcia, la acibadem si mi s-a recomandat o biopsie din intestinul subtire ca acolo sunt toti microbii organismului si putem gasi ceva care dau inflamatiile. acolo costa 2000 euro iar d-na doctor m-a trimis in romania sa o fac si sa trimit rezultatul. aici nu se face acest tip de biopsie decat pt modificari ale intestinului subtire, nu pt microbi. si mai departe nu mai stiu ce sa fac, mi-e groaza cand se apropie sezonul rece pt ca atunci durerile sunt groaznice insotite de urticarie cronica si fiind si mamica avand si servici...este un chin.

    3
    0

  • irina pe 15 Mai 2013, 17:49
    artrita data de yersinia

    Va rog sa ma contactati..dac cineva a suferit de artrita reactiva data de yersinia. De 5 luni fac tratament :AINS, cortizon, sulfasalazina-salazopirina..etc am facut lichid la genunchi..l-am scos de 3 ori se reface

    3
    0

  • Mihaela pe 28 Oct 2012, 18:35
    Despre poliartrita reumatoida cronica in boala lyme

    Buna ziua. De 9 luni sunt sub tratament cu antibiotice,imunostimulatoare si vitamine.Cand am dureri insuportabile,iau antiinflamatoare cate 5-10 zile ,in functie de recomandarea medicului care ma trateaza de lyme (medic pe care il respect enorm ,deoarece dansa m-a ajutat sa ma ridic din pat si sa mananc din nou singura),insa cateodata nu stiu ce as mai putea sa fac ,pentru ca nici antiinflamatoarele,vitaminele,asociate cu o dieta bazata pe multe legume si fructe nu dau rezulate.In cazul meu este o artrita data de lyme si se trataeaza si ea odata cu lyme sau trebuie sa fac un alt tratament pentru poliartrita in paralel?

    2
    0

  • Vivi pe 22 Oct 2012, 13:50
    Artrita tratament care da rezultate foarte bune

    Iau de ceva timp un supliment numit Arthrofort 100 tablete si sunt foarte multumita, ma simt mult mai bine inflamatia si durerile s-au redus foarte mult. Contine aminoacizi, vitamine, acizi grasi, este natural.

    1
    0

  • Radu pe 8 Mar 2012, 14:37
    Tratamente alternative pentru artrita

    Va propun un tratament de medicina alternativa care are foarte bune rezultate si care a fost testat (si se mentine si acum) de catre mine. 14 zile Gerovital injectabil si vitamine dupa o schema stabilita de specialist, 4 sedinte de Ozonoterapie, 14 sedinte de Magnetoterapie, 14 sedinte de Oxigenoterapie, 7 sedinte de laserpunctura, 4 sedinte Mezoterapie, Terapie Ortomoleculara 30 de zile. Toate s-au efectuat la Geromaslan in Brasov.

    1
    0

  • fogarasi pe 7 Ian 2012, 23:26
    artrita reactiva

    mar interesa foarte mult un medic bun specialist,de la care as putea urma un tratament corect,ptr.artrita reactica.va multumesc

    5
    1

  • Minjineanu Geanina pe 1 Feb 2011, 18:00
    spondiloartrita seronegativa

    de curand si eu am fost diagnosticata cu o boala ce face parte din familia artritelor si anume spondiloartrita seronegativa care la inceput s-a manifestat cu dureri foarte mari la oasele soldurilor pana la genunchi acum fac tratament cu medrol si salazopirina si multumesc lui D-zeu nu mai am dureri dar in schimb ametesc si imi este foarte greata de la ele.Mai este cineva care sufera de aceasta boala sau care face tratament cu cle sus mentionate ??

    10
    0

  • diana pe 11 Mai 2010, 21:02
    artrita reactiva

    am 38 ani si sufar de artrita reactiva dar nu e din cauza infectiiei,as putea primi sfaturi cu mare placere,de unde as putea procura pudra de ghimbir am citit articolele despre aceasta reteta as vrea sa stiu mai multe

    6
    0

  • Bdana pe 28 Sep 2008, 18:22
    Tromboza

    Cred ca Diagnosticul pus nu este un efect advers al medicamentelor cat, mai ales, se datoreaza imobilizarii de 4 saptamani de care vorbeati.

    9
    0

  • sebi pe 13 Sep 2008, 12:28
    artrita reactiva

    Sunnt internat in spital cu artrita reactiva. Am facut tratament cu antibiotice ,medrol salazopirina,diclofenac.Sunt internat de sase saptamani am inceput sa folosesc piciorul stang dupa patru saptamani de mers in scaunul cu rotile.Am trecut pe recuperare ,dar spre nenorocul meu piciorul a inceput sa seumfle foarte tare,am itrebat medicul curant si mi-a facut oecografie . Mi-a gasit Tromboza venoasa profunda.un cheag oe 8 mm si alte doua mai mici.Acum stau imobilizat la pat cu anticuagulante.A cui e vina de s-a ajuns aici?Am doar 28 de ani am fost un tanar optimist dar acest lucru m-a marcat profund.Acest diagnostic reprezinta efectele secundare ale medicamentelor si nesupravegherea corecta a tratamentului. Va rog sa ma ajutati cu un sfat a unui specialist cardiolog si reumatolog. MULTUMESC. S.

    2
    0

  • Mariana pe 29 Apr 2008, 10:33
    Artrita

    Va multumesc! Nu stiam nici de praful de ghimbir si nici de stafidela macerate in gin. Sufar si eu de aceasta boala. Mie imi face f.bine caldura. De regula imi apar durerile la rece si daca le acopar, se alina, dar nu repede si nu totdeauna.

    2
    5

  • Agnes pe 6 Apr 2008, 19:58
    Artrita

    Eu am 53 de ani si am primit o reteta care o urmez si am citit articolele despre artrita in lb. engleza care e: stafide golden (deci dupa struguri galbeni nu rosii) le pui intr-un borcan si le acoperi cu gin le lasi descoperite si le mesteci din cand in cand 7 zile dupa care le pui in frigider si mananci in fiecare zi de la 9 la 15 stafide. Nu e chiar foarte scumpa reteta si poti sa pui cate stafide vrei, e bine cand pui multe si le faci odata si ai un timp in frigider. Cine vrea ar putea sa incerce, si daca cineva doreste pot sa le trimit ziarul, este in lb. engleza sa se convinga cate sunt in ziarul ala de medicina. Numai bine va doresc.

    1
    0

  • Ciubotaru C. pe 31 Mar 2008, 17:03
    Despre artrita

    Multumesc foarte mult pentru acest articol. Chiar nu stiam despre pudra de ghimbir. Am fost diag. cu artrita reactiva datorita infectiei cu o bacterie Yersinia in februarie 2007. Am urmat diferite tratamente cu Antiinflamatoare. Acum sunt in tratament cu Salazopirina. Multumesc lui D-zeu si medicilor de la spital SF.Maria pentru faptul ca dupa cca 7 luni ma simt mai bine dar nu stiu cat voi mai urma acest tratament avand in vedere ca HLA B 27 este pozitiv. Poate se va gasi si pentru aceasta afeciune un tratament vindecabil. Doamne-ajuta.

    1
    1

  • ALINA ARGHIRESCU pe 31 Mar 2008, 10:50
    UN ARTICOL CARE MI ESTE DE AJUTOR

    Apreciez in genere toate articolele dar acesta a pus punctul pe I in cazul meu dar, eu am artroza incipienta, simptomele sunt aceleasi dar denumirea bolii difera... ce ati putea sa mi precizati ? Iar cu doctorul specialist... trebuie sa ai bani sa cauti ACEL doctor cu mare aplecare sufleteasca pt. bolnavii fara sa ai buzunar semnificativ de mare ! Poate nu este elegant ce spun dar este purul adevar si sunt intrigata si dupa recenta internare a sotului meu in spital, unde mi s a intamplat acelasi fenomen. Va multumesc pentru tot !

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod