Sănătate. Afecţiunile ortopedice la copii trebuie diagnosticate imediat după naştere




La finalul anului 2015, ca o sinteză a cazurilor clinice tratate în ultimul an, comparativ cu anul precedent, medicii specializați în ortopedie pediatrică și kinetoterapie din cadrul Orto-Clinic consideră că adresabilitatea către serviciile medicale pediatrice de diagnostic si tratament precoce al afecțiunilor neuromotorii și ortopedice a crescut în ultimii ani, odată cu complexitatea și gravitatea cazurilor. De asemenea, dacă în anii trecuți predomina adresabilitatea părinților cu copii nou născuți și  sugari, anul acesta s-a remarcat o creștere semnificativă către grupele de vârstă  mici și mijlocii (între 3 și 10 ani) precum și în rândul adolescenților.

Andra Dinu, Dr.D, fiziokinetoterapie și recuperare medicală: "Experiența ultimilor ani ne-a arătat că patologia pediatrică de reabilitare este în continuă mișcare și schimbare.
Dacă în anii anteriori anumite patologii le puteam atribui numai unui anumit segment din populație (ex: scolioza afectează cu preponderență fetele, boli genetice prezente numai în anumite părți ale Europei, etc), astăzi vorbim pe de o parte de creștere a numărului de boli prezente dar și de lărgirea ariei pediatrice începând chiar de la naștere (cu un număr de nașteri premature în permanentă creștere) și până la 18 ani. Reabilitarea medicală pediatrică devine astfel o specialitate cheie cu aplicabilitate încă din primele zile de viață ale copilului
."

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod