Artroscopia

Avantaje Anteroscopia permite chirurgului sa se uite in interiorul articulatiilor, care mai pot fi observate numai prin deschiderea articulatiei cu ajutorul chirurgiei traditionale.

Chirurgii nu doresc deschiderea articulatiilor deoarece sunt extrem de sensibile la infectii, in concesinta orice procedeu care reduce acest risc este considerat un avantaj.

Intreaga tehnica a ateroscopiei prezinta mai putine riscuri decat chirurgia traditionala, iar dupa procedura durerea nu este exagerata iar recuperarea presupune numai cateva zile de internare.


Pentru ca procedura sa fie mai usoara, se foloseste un anestezic local, iar in functie de cantitatea de anestezit folosita efectul acestuia dispare in 30 minute, maxim o ora.
Primul pas al procedurii presupune curatarea pielii, care acopera articulatia afectata, cu un lichid antibacterian, dupa care sunt facute 2 mici incizii - una pentru artroscop si alta pentru ustensitele necesare la procedura. Articulatia poate fi umpluta cu un lichid steril pentru ca interiorul sa fie mult mai vizibil.


Astfel, chirurgul observa interiorul articulatiei si daca este posibil, va repara afectiunea sau va inlatura orice fel de tesut nedorit, in timpul procedurii. Lichidul, uneori, este folosit pentru a spala articulatia, mai ales daca aceasta este afectata de artrita. Spalatura poate inlatura simptomele pentru cateva luni.

La sfarsitul procedurii artroscopul si ustensile atasate sunt inlaturate, orice lichid este aspirat din articulatiei, si incizia este inchisa, acoperita cu un panasament steril si apoi bandajata.


 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doru pe 6 Dec 2008, 13:16
    Artroscopia

    Artroscopia este cea mai sigura metoda, eu am facut un R.M.N la spitalul militar si au diagnosticat ruptura de menisc, la artroscopie a iesit ca am un cartilaju mai moale.

    0
    0

  • mihaelamarin pe 22 Aug 2008, 10:32
    Artroscopia

    Articolul este exceptional. Aceasta artroscopie se poate face si in cadrul spitalului Judetean de Urgente Ploiesti, si daca da as dori sa stiu carui medic trebuie sa ma adresez. Va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod