Artroscopia

Informatii generale Artroscopia este o procedura chirurgicala folosita pentru a cerceta si a trata problemele care apar in interiorul articulatilor. Aceasta investigatie ii permite chirurgului sa analizeze detaliat interiorul articulatiei pentru a pune diagnosticul corect.

Artroscopul este un tub ingust cu o sursa de lumina unde este atasata o camera video care transmite fotografii pe un monitor. Artroscopul este introdus in organism printe-o mica incizie in piele, iar cu ajutorul luminii articulatie este marita pentru ca chirurgul sa observe detaliat afectiunea.


Mici instrumente pot fi atasate artroscopului pentru a lua o mostra pentru biopsie, pentru curatarea sau inlaturarea oricaror fragmente de tesuturi, oase sau cartilaje desfacute.

Artroscopia poate fi folosita pentru a investiga afectiuni precum: artrita, simptome de durere sau slabiciune in articulatii si leziunile cartilagelor sau ligamentelor.

Initial, artroscopul era folosit pentru a examina articulatiile genunchiului, dar tehnica a evoluat si acum este folosita si pentru alte zone: sold, umar, glezna, incheietura mainii si micile articulatii ale degetelor.


 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doru pe 6 Dec 2008, 13:16
    Artroscopia

    Artroscopia este cea mai sigura metoda, eu am facut un R.M.N la spitalul militar si au diagnosticat ruptura de menisc, la artroscopie a iesit ca am un cartilaju mai moale.

    0
    0

  • mihaelamarin pe 22 Aug 2008, 10:32
    Artroscopia

    Articolul este exceptional. Aceasta artroscopie se poate face si in cadrul spitalului Judetean de Urgente Ploiesti, si daca da as dori sa stiu carui medic trebuie sa ma adresez. Va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod