Pietrele la rinichi sau litiaza renala

Ingrijirea medicala 1. Diureticile
De regula, acestea sunt folosite pentru tratarea hipertensiunii arteriale si a altor afectiuni, dar in caest caz sunt indicate pentru a elimina lichidele si sodiul din organism. Doze mici de diuretice sunt administrate pentru a reduce cantitatea de calciu eliberata de rinichi in urina.

2. Citratul

Sarea cu citrat este adesea indicata persoanelor cu pietre din oxalat de calciu sau acid uric.  Deci, acesta nu trebuie folosita in cazul persoanelor cu pietre struvitice, infectii ale tractului urinar, afectiuni care sangereaza sau insuficienta renala.
Pacientii care iau suplimente cu citrat dar care contin si potasiu nu ar trebui sa ia alte medicamente care contin acest mineral. Persoanele cu ulcer peptic ar trebui sa evite aceste medicamente.

3. Fosfatii
Acestia ajuta la reducerea leziunilor oaselor deoarece, astfel, este eliberat calciul in sistemul circulator al organismului. Formele acide de fosfati nu trebuie folosite, deoarece pot creste riscul atat a hipocitraturiei cat si a hipercalciuriei.

4. Colestiraminele
Medicamente folosite pentru reducerea cantitatii de colesterol.
Acestea au legatura si cu oxalatii din intestine, fiind folosite si pentru reducerea nivelului de oxalati din urina (hiperoxalurie). In general, medicamentul este folosit sub forma de pudra, care se divolva in apa, lapte sau suc de fructe. Principalele efecte secundare ale acestui medicament sunt: constipatie si balonarea.
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona pe 1 Iul 2013, 11:17
    neorenal sr

    Am tot vazut ca lumea e foarte multumita de acest produs. Imi puteti spune si mie unde il pot gasi? L am cautata la mai multe farmacii din timisoara si nimic... Multumesc

    0
    3

  • anca pe 27 Iul 2012, 06:31
    neorenal sr

    As vrea sa va rog sa-mi spuneti daca utilizarea neorenal sr in timpul colicii renale a diminuat intensitatea durerilor si cam cat a durat criza. Sotul meu are aceasta problema si chiar acum ne confruntam cu o criza de rinichi. Multumesc mult!

    6
    3

  • Camelia pe 4 Apr 2012, 16:02
    pietre la rinichi

    Si eu folosesc Neorenal sr si sunt foarte multumita. Merita toti banii!

    3
    7

  • Ana pe 20 Feb 2012, 18:06
    pietre la rinichi

    Un tratament naturist pentru colica si pietre la rinichi este Neorenal SR. Este un produs nou la noi in tara si il gasiti mai greu, dar merita cautarile. Am reusit sa elimin o mare parte din pietre inca din primele zile de la utilizare. Durere a inceput sa cedeze din prima zi. La inceput mi s-a recomandat un tratament de 10 zile cu 2 comprimate de 2 ori pe zi, apoi sa revin la eco sa vada in ce stare ma aflu. Au constatat ca au plecat majoritatea pietrelor si mi-au recomandat sa mai folosesc Neorenal, dar in doza mai mica: 1 comprimat de doua ori pe zi. Ma simt muuult mai bine si il recomand cu incredere

    10
    4

  • irina pe 8 Dec 2010, 20:49
    pietre la rinichi

    cum se poate elimina o piatra de 2 cm tratament natural

    27
    12

  • Alin_Mois pe 5 Oct 2010, 20:53
    elimina pietrele de la rinichi

    Dupa ce am cautat mult pe internet am aflat si eu o reteta magica de a elimina piatra fara durere si e tratament ieftin si fara efecte secundare cica(tratamentul dureaza cateva ore,vreo 3 si in aceeasi zi se elimina si piatra).Eu nu am incercat ca nu a fost cazul.....nu vreau sa fac din asta reclama ca nu am nici un interes dar poate va ajuta.Scrieti e-mail la adresa moisalin@yahoo.com si va dau detalii cu cea mai mare placere.Intentia mea e doar sa ajut.Multa sanatate!

    27
    6

  • Anonim pe 19 Sep 2009, 18:37
    Multumire

    Am citit articolul intitulat:Pietre la rinichi sau litiaza renala si am citit in sfarsit simptomele aparitiei bolii enuntata mai sus si mi-a placut aticolul, deoarece simptomele sunt prezentate complet in litiaza renala si nu numai la acest capitol; am mai citit alte articole privind litiaza renala, dar oricine isi da seama ca acest articol a fost scris de un bun doctor specialist.Multumesc!

    10
    6

  • Ana pe 7 Iul 2009, 13:10
    un aport de vitamina C poate creste riscul formarii vitaminei C.

    "un aport de vitamina C poate creste riscul formarii vitaminei C" nu pe bune!

    1
    5

  • alina pe 17 Feb 2009, 16:12
    felicitari

    felicitari! aici pot primi suficiente lamuriri!!!!

    4
    0

  • craiova57 pe 10 Feb 2009, 18:10
    pietrele la rinichi sau litiaza renala

    celmai bun si complet articol despre componenta pietrelor la rinichi, pana acum n am citit ceva asemanator, felicitari si multumiri! cititi cat mai multi acest articol!

    5
    1

  • alexandra pe 12 Nov 2008, 20:11
    Ce fel de calciu se iau daca am decat un singur rinichi?

    Vreau sa-mi rasp si mie ce fel de calciu pot sa iau daca am decat un singur rinichi si imi trebuie calciu deoarece am o mana rupta si 2 vertebre la coloana si nu mi se lipesc... va rog ajutati-ma.

    3
    1

  • Dana pe 27 Aug 2008, 12:06
    Boala de rinichi

    Articol amplu si foarte bine documentat.

    13
    2

  • putintelu v. pe 18 Aug 2008, 10:43
    Boala de rinichi

    Foarte f bun articol, succes.

    5
    1

  • mariana cirebea pe 14 Aug 2008, 23:16
    Foarte interesant

    Foarte interesant articol si ma bucur ca l-am primit pe mail pentru ca am pietre la rinichi si eu.

    3
    2

  • Tius pe 14 Aug 2008, 11:27
    Apreciere si corectie

    Articolul e foarte bun, dar transcris gresit. Corect: ph acid este mai mic de7, iar ph alcalin este mai mare de7.

    2
    4

  • Tius pe 14 Aug 2008, 11:19
    nedumerire

    Cum adica "7% din pietre sunt formate din acid uric care la randul lui e format din acid uric"

    5
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod