Obezitatea tinteste mai ales tinerii neindemanatici

Copii stangaci si coordonati de altii sunt expusi roscului obezitatii odata cu inaintarea in varsta, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in Marea Britania.

Cercetatorii au descoperit ca tinerii care trec cu minimul de punct teste pentru evaluarea cunostintelor si a functiilor fizice sunt predispusi roscului obezitatii in jurul varstei de 33 ani. Totodata, expertii sugereaza ca sunt mai expusi copii care se feresc de sport.

Testul a fost publicat on-line in Jurnalul Medical din Marea Britania, si se bazeaza pe studii care au implicat 11.000 persoane.

Profesorii si cadrele medicale au evaluat persoanele participante la test cand aveau intre 7 si 11 ani, atunci le-au fost verificat abilitatile mainilor, coordonarea si indemanarile.
Testele au inclus refacerea unor planse de desen pentru a vedea acuratetea, desenarea unui patrat in mai putin de un minut etc.

Cand participanti au implinit varsta de 33 ani le-a fost masurat indexul de masa (se masoara cantitatea de grasime din organism in functie de inaltime si greutate) iar analizele care au indicat un dezechilibru prea mare a fost asociat cu obezitatea.

In cazul varstei de sapte ani, slaba coodonare inseamna ca riscul obezitatii este de doua ori mai ridicat, sustine echipa de cercetatorii formata din oameni de stiinta de la Colegiul Imperial din Londra si Spitalul Universitar Orebro din Suedia.


Cu toate acestea cercetatorii au cautat legatura dintre stangacie si obezitate, si astfel, se crede ca ar putea fi relationata cu efortul depus de tineri atunci cand se joaca. "Cu toate ca aceasta ar putea fi explicatia, nu schimba cu nimic problema fundamentala cu care ne confruntam, ca natiune, si anume lipsa activitatii fizice".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod