Cistita iti strica viata?

Simti o mare nevoie de a urina insa e foarte greu sa o faci. Usturimea si durerea te impiedica. De fiecare data nu elimini decat foarte putin urina. In plus te doare spatele, burta si ai o stare generala proasta

Simptomele enumerate mai sus sunt tipice pentru cistita, boala de care sufera in principal femeile, mai mult cele active sexual, cele care poarta o sarcina sau cele care au intrat la menopauza.

Femeile sunt nenorocoase pentru ca, spre deosebire de barbati, au uretra mai scurta si germenii pot ajunge mai usor in vezica urinara unde produc infectia numita cistita. Nu e grava insa e foarte dureroasa si daca nu e tratata duce la boli de rinichi.

Exista cateva masuri de precautie pe care le poti respecta ca sa nu te infectezi:

  • Foloseste hartia igienica din fata in spate pentru a nu contamina vezica urinara cu germeni din zona anala.


  • Nu te imbraca in pantaloni stramti si poarta lenjerie de bumbac


  • Spala-te de fiecare data inainte si dupa un act sexual


  • Nu folosi parfumuri sau deodorante intime care te irita


  • Bea multa apa si sucuri pentru a "curata" vezica urinara si uretra


  • Bea suc de afine sau de coacaze, antibacteriene naturiste. Se stie din batrani ca distrug germenii, mai ales pe cei care provoaca infectii urinare.


Cum o tratezi?


Daca apar usturimi cand urinezi incearca sa bei foarta multa apa si suc de afine, ia o pastila pentru durere si prepara-ti o solutie - o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa. Va scadea aciditatea urinei care permite inumltirea germenilor.

Pentru ameliorarea arsurilor sunt ideale baile fierbinti de sezut cu ceai de musetel sau ienupar in care ai adaugat ulei esential din aceeasi planta.

 

Cand apelezi la doctor?

Daca dupa primele 24 de ore te simti mai rau, apare sange in urina sau febra si dureri in zona rinichilor e momentul sa iei legatura cu doctorul pentru a-ti prescrie antibiotice.



Articol util:
Ce faci cu pietrele din rinichi?

 

Comentarii (49)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela Miha pe 10 Mai 2023, 23:28
    Cistita

    Infecțiile urinare și cistita mi-a distrus viața de 5ani duc acest calvar am luat antibiotice ceaiuri diferite pentru această afecțiune și nimic ameliora pe moment și reapărea din nou efectiv m-am saturat in am o programare la urulog săptămână viitoare va rog care știe cineva un remediu care se poate scăpa de calvarul asta in septembrie am logodna. Mulțumesc!

    0
    0

  • Alinusha pe 3 Sep 2012, 13:42
    cistita

    Ma scuzati,a m vrut sa scriu ca o igiena intima buna,nicidecum precara eram putin grabita cand am scris articolul

    0
    1

  • Alinusha pe 3 Sep 2012, 13:32
    m-am vindecat

    Si eu am suferit de infectie urinara multi ani la rand.Am ajuns la concluzia ca igiena precara conteaza foarte,foarte mult pentru a ajuta la tratarea bolii.Bineainteles ca si inainte ma spalam zilnic dar acum ma refer la igiena vaginala, si asta pentru ca, foarte multe femei evita acest lucru din cauza ca ar distruge flora vaginala.E foarte gresit acest lucru e o prostie o spun din ceea ce mi-a zis un medic profesor in medicina, care e specialist in ginecologie..Un medic extraordinar care m-a ajutat sa ma vindec complet.Pe langa tratamentele pe care le luati intern trebuie sa aveti si o igiena iintima precara.pentru ca,astfel nu va veti vindeca absolut niciodata.Mie mi-a recomandat acest doctor sa ma spal timp de 6 zile la rand cu tantum rosa,spalaturi vaginale si pot spune ca m-au ajutat enorm de mult ma simt chiar foarte bine.Bineanteles ca inainte de a efectua spalaturile vaginale tre sa te speli foarte bine pe maini cu apa si sapun asta daca nu folosesti irigator.Foarte bune,n-am cuvinte sa spun sunt putin mai scumpe dar se merita.Au si efect antiseptic si bactericid.Mai puteti folosi si infuzie de coada soricelului pentru spalaturi vaginale,e foarte bun si e antiseptic.Igiena vaginala conteaza foarte mult.Si sa nu purtati lenjerie tanga pentru ca nu e recomandat la infectii urinare.Lenjerie normala,din bumbac.Si foarte,foarte multa apa.

    2
    0

  • Andra pe 12 Iul 2012, 19:19
    cistita

    Nu va veti vindeca niciodata complet si asta pentru ca nu aveti vointa.E imposibil sa nu existe vindecare si asta nu am crezut nici eu pana nu m-am vindecat complet si anume in urma cu o luna.Sa va spun cum a inceput totul.Cand eram studenta prin anul 2 am inceput sa ma simt tot mai rau,numai aveam pofta de nimik slabisem foarte mult si aveam un ten foarte palid ,aproape tern.bineanteles si simtomele cistitei.urinam foarte des,dureri de burta etc.Toata lumea se mira cum de eu care eram atat de frumoasa ma uratisem intr-un hal fara de hal.Sa nu radeti daca aveti cistita o veti simti pe propria piele.Te deshidratezi enorm de la atata pisulika ora de ora.Am cautat vindecare in cei mai competenti medici din jud.Cluj, dolj-orasul Craiova si Bucuresti.mi se efectua biograma sa vada la ce antibiotic cedeaza infectia dar degeaba.Am tinut-o asa 5 ani de zile cu chinuri,pisulika des si ustuimi.Am zis las dupa ce ma marit imi trece.Dar chinu naiba ca mai rau m-a luat dupa maritis mai ales dupa relatia sexuala.Am incercat cu plante.Cele mai puternice plante posibile merisor pufulita,coada calulului,soricelului,muguri de pin dar nimik.infectia nu ceda.Apoi m-am gandit sa recurg tot la mama natura dar de data asta la apa simpla.Ma credeti sau nu va jur ca nu va mint ca dupa 0 luna de zile cu apa de izvor(luata de la tara m-am vindecat complet)vindecarea exista dar noi o ocolim fara sa stim ca acea vindecare e chiar in casa noastra.Cura incepe asa.zilnic,obligatoriu indiferent ca ti-e sete sau nu se bea 2 litri de apa pe zi pe parcursul intregii zile.Ma uit in oglinda si nu ma mai recunosc.Am un ten superb parca am intinerit sa numai zic de caile urinare le simt atat de curatate ca ale unui nou nascut.Drumul spre izbanda nu e chiar atat de greu trebuie doar vointa foarte,foarte multa vointa.Succes

    2
    0

  • olga pe 17 Mai 2012, 15:00
    cistita

    PENTRU MIHAELA. eu am avut cistita si mam tratat cu tablete biologice( ierburi naturale) CRAMBERY 1000mg (sunt niste pomusoare rosii) si beeam multa apa ozonata si garlic sau echinaceea intareste imunitetul

    1
    3

  • mariana pe 10 Mar 2012, 13:05
    cistita -infectii urinare

    mie ptr infectii urinare mi-a recomandat un dr de infectioase 6 luni de uricol....si eu fac ff des infectii urinare si mai ales dupa contactul sexual.......cind spun des adica in fiecare luna.....am inceput cu o banala cistita care s-a cronicizat.......acum am o luna de cind folosesc uricolul dar mai am de luat inca 5 luni.....eu sunt cadru medical si cu toate astea nu reusesc sa mai scap ..............................sanatate la toate care sufera de cistita si infecii urinare recurente

    2
    0

  • lary pe 13 Ian 2012, 16:12
    cistita

    si eu am astfel de probleme din cauza cistitei(usturimi knd urinez,senzatia de a urina din 5 in 5 min) si de fiecare data iau ofloxacina si imi trece.dar trebuie sa ma feresc sa nu stau cu piciorele goale pe gresie sau in apa rece...

    2
    1

  • Mihaela pe 14 Dec 2011, 22:48
    Cistita cronica

    Am si eu cistita de 7 ani din cauza bacteriei E.Coli.Am facut o multime de tratamente,cu antibiotice,cu plante,cu internari in spitale...si nu am mai putut scapa de ea.Acum citeva zile mi-am facut iarasi analizele si cistita cronica s-a transformat in pielonefrita cronica si nefroptaza,pentru ca infectia s-a transmis pe cale ascendenta si la rinichi.Si acum chiar nu mai stiu ce sa mai fac si cum sa scap de ea.Daca stie cineva vriun tratament minune pentru pileonefrita,sau tratamente pe baza de plante va rog mult sa-mi scrieti.Aveti grija sa tratati cistita la timp si adecvat cauzei pentru ca mai tirziu pot aparea complicatii.

    2
    0

  • janine pe 10 Nov 2011, 23:50
    cistita

    daca fetita nu face pipi de citeva zile s-au blocat rinichii trebuie dusa de urgenta la doctur urolog la serviciul de urgenta poate sa moara

    2
    0

  • alexandra pe 22 Ian 2011, 11:08
    Offf....

    sa incep mai intai cu simtomele: aqm 1 saptamana au inceput dureruile...adik ma ustura knd faceam pipiu:d aveam senzatia k fac din 5 in 5 minute ..spatele nu ma durea,febra nu am avut ! am inceput sa beau multe ceaiuri ,am facut baie cu musetel,cu bicarbonat nu mi'a trecut si am inceput sa iau ampicilina ...dupa 3 4 zile mi'a trecut cu ampicilina:d aqm iar au aparut durerile ! luni o sa merg sa'mi fac analizele. Ce este cistita sau doar infectie urinara?

    0
    2

  • elena pe 26 Oct 2010, 18:49
    cistita

    pot sa scap de cistita cu ajutorul ceaiului de merisor?s-a tratat cineva de aceasta boala ?eu una m-am saturat de ea nu stiu ce sa mai fac,bai fierbinti,stat cu fundu pe caramida calda,antibiotice.mi s-a zis la urocultura ca am bacteria coliformi.ma poate ajuta cineva?

    5
    1

  • teodora pe 21 Apr 2010, 09:54
    cistita

    Si eu am suferit de cistita 2ani de zile , tot la o luna ma pricopseam cu o noua infectie. Evidenta doctorii nu au ajutat, tot tratamente cu antibiotice si degeaba. Am citit pe internet despre cineva din strainatate care a facut tretament 3 luni consecutiv cu urovaxom asa ca am incercat si eu. Un an jumate nu am avut nici un fel de problema. Cele 3luni am luat medicamentul fara intrerupere chiar daca dupaprima luna am mai facut o tura de cistita. Acum problema a reaparut, tot din senin, evident. Si ma tratez dupa ureche cu biseptol (asta e tratamentul meu ) ca antibiotice nu mai maiu.

    2
    1

  • Ica pe 21 Nov 2009, 18:45
    Pt Alina...?

    Alina, te rog, imi spui exact cum se face cura cu suc de sfecla rosie? Cat trebuie sa beau pe zi, de exemplu? Merci mult. Eu nu am avut niciodata, iar acum, dupa 10 zile de tratament cu antibiotice nu mi-a trecut. Nu vreau sa ma duc iar la medic, stiu ca o sa-mi dea un antibiotic mai tare si nu vreau...am probleme si cu candida. Sper din tot sufletul sa ma ajute tratamentul naturist. Sanatate multa!!!

    1
    2

  • Alina pe 14 Oct 2009, 13:43
    cistita cronica

    M-am vindecat de cistita cronica dupa 5 ani de suferinta si internari in spitale.Am urmat tratamente cu tot felul de antibiotice puternice facute in urma uroculturii si biogramei si n-au dat nici un rezultat.Infectia imi trecea pe moment dar dupa 2 saptamani reaparea iara.Am tinut-o asa vreo 5 ani pana m-am imbolnavit de candida din cauza antibioticelor.Fiind internata in spital la nefrologie am intalnit o persoana extraordinara care m-a sfatuit sa incep un tratament naturist cu suc de sfecla rosie.Neavand de unde sa iau suc mi-am cumparat un storcator electric(tinand cont de cati bani am cheltuit pe antibiotice si tratamente nu m-am mai uitat la bani)oricum este in jur de 240 ron nu dau numele firmei ca nu vreau sa fac reclama.Am tinut o cura cu suc de sfecla rosie timp de 2 saptamani.Nici nu pot sa va descriu in cuvinte cat de bine m-am simtit dupa primele 7 zile de tratament simteam caile urinare curatate si ma simteam ca un nou nascut.Atentie! sucul de sfecla rosie dupa ce se stoarce se tine cel putin 2,3 ore la loc racoros nu se bea imediat!nu stiu din ce cauza am auzit ca nu-i bine.(cititi mai multe pe internet)Cum va spuneam mi-am facut analizele iara si medicii au ramas surpinsi de rezultate mai ales ca am scapat si de o anemie pe care o aveam destul de avansata.Dupa cura ma simteam foarte energica aveam o stare psihica si fizica excelenta.Uitasem si ca am suferit de aceasta boala.Acum am o viata normala si merg la baie si la 5,6 ore nu mai am deloc probleme.Sa nu va speriati daca in primele 3 zile de tratament urinati mai des asta e din cauza ca eliminati infectia.Apoi va veti simti ca un nou nascut.E extraoridara puterea acestei plante n-am cuvinte sa va spun.Incercati si veti vedea.Mult succes!

    4
    0

  • crisa pe 27 Iul 2009, 09:30
    cistita

    eu folosesc sumetrolim pt ameliorarea acestor usturimi. este un antibiotic eficient in cazul meu.

    2
    2

  • Alinusa pe 23 Apr 2009, 12:50
    infectie urinara

    Aceeasi problema am avut-o si eu si stiu cat de greu e sa suferi de aceasta boala.Eu am fost diagnosticata cu cistita cronica, timp de 7 ani de zile am stat mai mult prin spitale, internari peste internari, am consultat cei mai buni medici urologi si nefrologi am luat o suma de antibiotice si infectia tot reaparea.Din cauza bolii imi pierdusem si serviciu , trea sa merg din 5 in 5 minute la baie.Pana cand m-am hotarat sa incerc sa fac ceva sa nu mai las timpu sa treaca. Citisem intr-o revista de medicina naturista, despre un leac miraculos impotriva cistitei cu ceai de pufulita si ghimpe.Am inceput sa beau cate 2 cani pe zi de pufulita si 2 de ghimpe plus ceai de coada calulului si sa fac bai de sezut cu coada soricelului timp de o luna de zile(Dupa baia de sezut, bolnavul tre sa se imbrace cat mai gros si sa stea la caldura cel putin o ora) Dupa 7 ani de chinuri si suferinta,m-am vindecat de aceasta boala si nici pana in ziua de azi nu mai am probleme.Au trecut 2 ani de atunci si uitasem ca am avut aceasta problema.Credeti-ma pufulita ajuta mult. Se gaseste la orice farmacie si nici nu costa mult.

    2
    0

  • mery pe 16 Mar 2009, 12:49
    obiectie

    am cistita de 12 ani si nu am scapat de ea nici in ziua de astazi.ultima data am facut tratament 3 luni continuu si mi-a aparut.am citit(nu am folosit dar o sa incerc)despre ALOE BERRY NECTAR,il gasiti pe internet si am inteles ca este bun,acolo scrie si unde-l gasiti.

    3
    1

  • mari pe 10 Mar 2009, 15:54
    cistita

    parerea mea este ca ajungi intr un punct in care nu ti mai vine a face nimic e foarte jenanta macar de sa r gasi un remediu da nu se da f mare imporatnta acestei cauze

    3
    1

  • ioana cernat pe 9 Feb 2009, 22:55
    cistita

    sa tineticont de parerrile doctorilor,sa-u cele babesti.

    2
    0

  • Nikoleta pe 29 Nov 2008, 17:17
    Cistita

    Buna... eu ma lupt cu cistita de vreo 5 ani si inca nu am reusit sa scap de ea... am luat antibiotice mereu... internari peste internari si nimic. Dupa o perioada de timp reapare din nou antibioticele, ceaiul, baile cu musetel nu-si mai fac efectul de mult iar cand reapare e groaznic... sa nu mai vorbim ca de o saptamana incoace e crunt si nu mai stiu ce sa fac... nu mai stiu nici la ce doctor sa merg iar acum a venit si weekend-ul si nu stiu la care spital de urgenta sa ajung... va rog, pe calea asta, daca stiti vreun doctor nefrolog in Brasov care sa ma poata ajuta acum pe perioada weekend-ului ca sunt disperata. Multumescc

    1
    1

  • LOREDANA pe 22 Nov 2008, 15:00
    BUNA

    SUNT INSARCINATA IN 4 LUNI SI AM CISTITA DE 2 ANI. VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNE-TI POATE AFECTA COPILUL? ESTE PRIMUL MEU COPIL SI MI-L DORESC FOARTE MULT. VA MULTUMESC MULT....

    5
    0

  • balaj irina pe 19 Nov 2008, 20:19
    am cistit de 1 an

    AM CISTITA CRONICA LA VARSTRA DE 16 ANI. O SA MAI POT SA AM COPII? SI VREAU SA STIU DACA E GRAV SA AI CISTITA CRONICA. VA MULTUMESC

    4
    1

  • t pe 22 Oct 2008, 16:35
    Cistita

    Ce se va intampla daca nu va fi tratata la timp cistita??

    2
    0

  • MONA pe 18 Oct 2008, 01:03

    AM SI EU ACEEASI PROBLEMA INSA EU SUNT INSARCINATA. AM 2 LUNI JUMATATE SI NU STIU CE SA MAI FAC. POATE AFECTA LA COPIL? VA ROG FRUMOS DATI-MI SI MIE O RETETA NATURISTA CA CU PASTILE AM INCERCAT SI NU MI-A TRECUT. MULTUMESC FRUMOS

    2
    1

  • any pe 20 Sep 2008, 16:09
    Urina deasa

    Am o fetita de 6 ani a mers o saptamana la gradinita dupa care a venit acasa si face pipi foarte des din 5 in 5 minute nu stiu ce sa-i mai fac nu-i miroasa urina, nu i s-a schimbat la culoare, nu o ustura dar nu stiu ce sa-i mai fac. Am fost la farmacie si mi-a dat sumetrolim dar degeaba i-am bagat picioarele in apa fiarta cu sare si degeaba, spuneti-mi ce sa fac ca disper. Multumesc mult.

    4
    1

  • laura pe 2 Sep 2008, 11:46
    cistita

    Sufar de ceva timp cand schimb clima mereu am senzati de usturimi si secreti, nu stiu ce sa mai fac, ajutati-ma.

    6
    0

  • victoria pe 2 Sep 2008, 03:59
    Chimen

    Si eu mai am probleme cu cistita din cand in cand, prima data la 40 de ani. Cineva mi-a dat un sfat sa beau ceai de chimen si mi-a ajutat mult. Dupa al doilea ceai nu am mai avut usturimi si mi-a trecut rapid. O lingurita de chimen ptr. 250 gr. apa fierta. Sper sa va ajute si sa va treaca cat mai rapid.

    2
    0

  • daniela pe 28 Iul 2008, 18:24
    Cred ca am cistita

    Doamnelor cred ca si eu am cistita, nu stiu sigur dar de cateva zile am o senzatie de dureri la burtica si aceesi senzatie imi vine sa fac pipi si nu pot si merg des la toaleta dar fac foarte putin, usturimi putine. Dar acum 4 zile am avut contact sexual, poate a influentat, germenii astia, stiu ca trebuie sa fac o antibiograma dar este foarte rau ca acum ma aflu in Germania. VA IMPLOR SPUNETI-MI CE SA FAC!

    2
    1

  • elly pe 10 Iul 2008, 22:55
    nu mai suport

    si eu sufar de cistita de 2 ani si e ingrozitor,antibiotice peste antibiotice si degeaba criza reapare la 2 saptamani.am luat si urovaxom dar tot degeaba.am niste dureri la urinat ingrozitoare iar de la prea multe antibiotice am facut candidoza.stie cineva un remediu eficient sau macar o cale de a previne infectia?

    2
    0

  • Andr pe 23 Iun 2008, 18:20
    Dupa 24 ore?

    De ce trebuie sa asteptam pana apare sangele, oare nu trebuie sa ne prezentam la medic imediat ce apare criza? Eu sufar de cistita de cand am inceput sa iau anticonceptionale (6luni). Cred ca totul este pe baza de hormoni. De abia acum o luna jumate am facut o analiza de urina iar doctorul mi'a recomandat norfloxacine. Am luat, dar vad ca astazi mi-a reaparut deci o sa ma intorc la medic sa mai iau inca 10 zile de antibiotic. Ma intrebam, oare o sa imi treaca dupa mai multe tratamente asa cum spun doctorii, sau o sa ma trezesc cu cistita la fiecare 2 sapt. E a dracu' rau, nu numai ca ustura, simti nevoia neincetata sa mergi la toaleta etc etc, dar te mai ia si prin surprindere: ba la servici, ba la o petrecere, ba intr-o calatorie si uite asa numai in momente importante... cate 6 ore de chin de fiecare data

    0
    2

  • mihai pe 11 Apr 2008, 22:46
    Pentru doamna m-am saturat din 25.02 2008

    Am citit intamplator ce se intampla cu cistita in fiecare luna si cred, sa nu te sperii, ca e vorba de gonorre sau blenoragie cronica la sotul tau. Desigur e usor de tratat dar mai greu de diagnosticat ca recoltarea se face intr-un fel special. Dar te interesezi si vezi.

    2
    0

  • flori pe 24 Mar 2008, 11:27
    Cistita cand esti insarcinata

    Da se intimpla sa te doara burta am avut si eu prb din acestea. Ma durea chiar jos de ziceam ca nasc.

    1
    2

  • mirela denisa pe 9 Mar 2008, 21:21
    Cistita

    Sunt insarcinata si am cistita ce mi se poate intampla si ma doare burta rau?

    1
    1

  • MIRI pe 27 Feb 2008, 23:06
    CISTITA SA FIE?

    DE MULTI ANI SUFAR DE ACEASTA BOALA LA MINE NU CEDEAZA DECAT CU GENTAMICINA DAR URINATUL LA MINE ESTE PROBLEMA. URINEZ FOARTE GREU SI FOARTE DES, FARA USTURIMI DAR FOARTE PUTIN SI DES CE POATE FI?

    1
    2

  • cosmita pe 25 Feb 2008, 08:29
    M-am saturat!!!!!

    Fetelor stiu ce inseamna cistita, pt ca eu de 2 ani ma lupt incontinuu cu ea... de 2 ani merg lunar la medic deoarece imi apare aceasta boala... nimeni nu ma poate rezolva ca sa nu mai am probleme. La mine cistita apare de obicei dupa contactul sexual cu sotul meu. De 2 ani de zile am luat toate pastilele posibile de prin farmacii si am facut toate testele posibile, insa fara rezultat :(. Va doresc numai sanatate si daca e cineva in masura sa-mi raspunda daca stie ce e de facut. Ii multumesc.

    0
    4

  • salut pe 25 Ian 2008, 16:23
    salut

    am o fetita de 3 ani care nu urineaza de cateva zile, m-am dus la doctor si a zis sa nu imi fie frica ca ii totu bine, dar eu tot nu cred pentru ca nici acuma nu urineaza.Ce sa fac?

    3
    3

  • andreea pe 16 Ian 2008, 13:36
    Medici

    Acum 2 ani am avut cistita. Medicul de familie, dar nu numai el a zis ca nu e asa grav si au tratat-o cu superficialitate, iar acum din pacate am pietre la ambii rinichi! Sfatul meu: consultati cat mai multi medici si luati pastile chiar daca ei zic ca nu e ceva grav!! Daca ei nu au trecut prin asta o trateaza cu superficialitate.

    1
    1

  • ioana pe 21 Nov 2007, 17:24
    buna

    care aveti probleme cu infectia urinara nu neglijati,netratata se poate ajunge dializa.Mama mea avea infectie urinara si VSH mare si a ajuns la dializa.

    1
    1

  • diana pe 14 Nov 2007, 15:11
    infectie a vizicii urinare

    vreau sa incep cu simptomele pe care le am urinez din 5 in 5 minute nu am usturime dar am senzatia ca se afla ceva ascutit inauntru si e foarte neplacut cind urinez.am facut tratament cu injectii ampicilina,apoi am baut pastile reenel,si dupa 2 saptamini iarasi se repeta.vreau sa va intreb daca poate fi vorba de o infectie in vizica urinara sau e legat ceva de ginecologie.va rog sa ma ajutati.

    1
    2

  • cristina pe 12 Nov 2007, 18:09
    cistita

    am cistita dar doct mi-a dat ceai d galbenele

    1
    1

  • pixi pe 5 Nov 2007, 08:41
    citeva obiectii

    am trecut prin asta, si as avea citeva obiectii: 1) nu se recomanda spalarea in zona genitala exact inaintea actului sexual pentru ca distruge protectia naturala a organismului, ci cu 30 min sau 1h inainte; 2) baile fierbinti nu sunt deloc bune pentru zona genitala, dimpotriva fac mai rau. Bai caldute, dar nu fierbinti, si mai ales folosirea doar unor sapunuri sau geluri cu ph neutru, altfel daca aciditatea zonei se mareste, bacteriile se inmultesc si mai mult.3) munca la birou predispune la infectii urinare, deoarece stand ore intregi fixata intr-un scaun nu iti dai seama ca vezica e plina si ar trebui golita. Este bine de golit vezica cit mai des ca sa nu apuce bacteriile sa se inmulteasca, bineinteles pentru asta trebuie baut mult lichid. Orice simptome legate de infectii urinare trebuie tratate cu atentie pentru ca se asociaza de obicei usor si cu infectii vaginale.

    2
    0

  • DANIELA pe 20 Sep 2007, 08:51
    CISTITA

    VREAU SA STIU DACA CISTITA CRONICA CARE O AM DIN CAUZA FRIGULUI SE POATE TRATA DEFINITIV

    3
    2

  • Son Ioana Olguta pe 17 Aug 2007, 16:21
    sfat

    Am o fetita de 2 ani careia i s-a pus diagnosticul de infectie urinara, in urma analizei unei probe de urina. Rezultatul a fost de 500 leucocite/ml urina.intrebarea mea este: ce pot face in continuare tinand cont ca medicul de familie nu considera ca este necesara o urocultura?si ce tratament as putea aplica? copilul este crescut in conditii igienice foarte bune si nu inteleg de unde a aparut infectia urinara. trebuie sa adaug ca VSH- ul este 17.multumesc anticipat

    4
    1

  • Diana pe 25 Iul 2007, 10:11
    rugaminte

    Am o rugaminte poate aparea cistita la copii?Am o fetita de 2 ani si nu mai urineaya de vreo 15 ore ?E normal?*Ce fac?

    1
    1

  • Diana pe 25 Iul 2007, 10:10
    rugaminte

    Am o rugaminte poate aparea cistita la copii?Am o fetita de 2 ani si nu mai urineaya de vreo 15 ore ?E normal?*Ce fac?

    2
    2

  • ioana pe 12 Iul 2007, 00:52
    nu mai rezisst

    azi mi s-a instalat o cistita atat de urata.!!!am senzatzia ca din 5 in 5 minute trebuie s merg la toaleta,ca sa nu mai vorbesc de usturimi.am incercat sa beau nijte ceai de anghinare dar e atat de rau la gustt inkat imi venea s vomit.am facut si o baie fierbinte si parca mai rau imi este.akum tzin o sticla cu apa fierbinte la burtica,imi mai calmeaza cat de cat senzatia de pis...sper s imi treaca cat mai repede.dac stie cineva nijte remedii naturale eficiente...astept sfarturi.abia acum aprecize cat de valoroasa e sanatatea si ce bine e atunci cand nu te doare nimic...

    1
    1

  • Mary Lou pe 21 Iun 2007, 09:57
    Cistita

    Si eu am avut probleme cu o cistita citiva ani buni, Nu era luna sa nu fac asa ceva, era un chin pina cind un medic bun mi-a dat sa fac o antibiograma la urina pentru a vedea din cauza carui microb apare mereu si la ce antibiotic este sensibil acel virus, pentru ca in mod cert un microb este de vina si slava Domnului am rezolvat , am urmat cu un medicament unguresc " nevigramon" se numea si nici pina in ziua de azi nu mai am probleme. Dar va spun si va inteleg pe cele care trec prin asta este un chin, este groaznic si nu doresc la nimeni sa treaca prin asa ceva. Sanatate multa ! Mary Lou

    2
    3

  • elena pe 19 Iun 2007, 10:24
    cistita

    Bat-o vina ca tare grea e de dus aceasta cistita... dar trebuie. Si eu am aceeasi problema, trece pe moment dar dupa cateva luni iarasi ma ia , si nu o mai suport. Am ajuns la o concluzie, cel putin la mine,barbatii sunt purtatorii tuturor bolilor femeilor , eu de cate ori am schimbat barbatul am si capatat cate o boala noua si am scapat definitiv de bolile vechi... deci eliminam barbatii si scapam de boli :)

    2
    0

  • boscu nicoleta pe 29 Mai 2007, 08:46
    buna

    asa este,f urata e senzatia atunci can suferi de cistita insa am si eu o intrebare:am facut tratament ptr cistita ,m am simtit bine dupa cateva zile dar apoi au reaparut simptomele,mai putin usturimea,oare nu s a vindecat?

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod