Fetus in fetus - o realitate



La o clinica din Mumbay a avut loc o operatie ce s-a crezut a fi una de indepartare a unei tumori, dar s-a dovedit a fi doar un caz de fetus in fetus, caz extrem de rar in medicina, a relatat Reuters.
Sanju Bhagat, fermier din Nagpur (India), 36 de ani, avea un abdomen atat de umflat incat parea al unei femei insarcinate in luna a 9-a. Intr-o seara insa, i-a fost rau, a inceput sa aiba probleme cu respiratia si, nemairezistand, a chemat salvarea.
A fost operat de medicul Ajai Mehta, care a ramas uluit la sectionarea burtii pacientului, constatand ca nu avea de-a face cu o tumoare, ci cu un caz de fetus in fetus.
Fetusul avea par, organe genitale si unghii neobisnuit de mari la toate membrele.
Literatura de specialitate relateaza ca au fost intalnite doar 90 de astfel de cazuri in intreaga lume. Fetusul in fetus se produce la o etapa timpurie a sarcinii gemelare cand fetusul mai dezvoltat pune stapanire pe cel mai putin dezvoltat pana il inglobeaza, celalalt traind ca un parazit.
Sanju Bhagat a simtit dupa operatie o imensa usurare, dar n-a vrut sa stie alte amanunte despre operatie sau fetus de... frica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod