Studiu: Vaccinurile reduc cu 90% riscul unei forme severe de COVID-19

Un studiu amplu efectuat în Franța a descoperit că vaccinurile oferă protecție împotriva celor mai grave efecte ale tulpinei Delta.
Oricate dezbateri interminabile genereaza vaccinurile anti-Covid, cifrele nu mint: riscul de deces sau de spitalizare cu COVID-19 scade cu pana la 90% in cazul vaccinarii, arata un studiu realizat in Franta pe un esantion de 22,6 milioane de oameni cu varste de peste 50 de ani.

Cercetarea publicata luni releva, totodata, ca vaccinurile ofera protectie impotriva efectelor grave ale tulpinei Delta, cea mai agresiva dintre toate variantele de coronavirus, relateaza The Guardian.

„Asta inseamna ca persoanele care sunt vaccinate au un risc de noua ori mai mic de a fi spitalizati sau sa moara de Covid-19 decat cele care nu au fost vaccinate”, a declarat epidemiologul Mahmoud Zureik, conducatorul cercetarii, pentru agentia France-Presse.
Rezultate imbucuratoare

Studiul, cel mai amplu de acest gen de pana acum, a fost efectuat de Epi-Phare, un grup stiintific organizat de sistemul de sanatate francez, de fondul de asigurari publice de sanatate, l’Assurance Maladie (CNAM), si de asociatia nationala a medicilor francezi, ANSM.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod