Sanatoasa intreaga iarna!

Iarna s-a instalat in adevaratul sens al cuvantului, insa acesta nu este un motiv pentru a nu te mentine in plina forma, pastrandu-ti, in acelasi timp, o stare de sanatate excelenta...

Iarna s-a instalat in adevaratul sens al cuvantului, insa acesta nu este un motiv pentru a nu te mentine in plina forma, pastrandu-ti, in acelasi timp, o stare de sanatate excelenta. Bineinteles, regimul alimentar si cel de exercitii fizice vor suferi unele modificari, cauzate de adaptarea la noul sezon.

Desi iarna nu este prielnica acelorasi sporturi pe care le practicai vara, miscarea fizica trebuie sa se regaseasca in programul tau zilnic. In plus, poti evita acumularea de kilograme in plus, efectuand cateva schimbari in dieta alimentara.

Astfel, sarbatorile care se apropie au toate sansele sa fie unele memorabile!

Cum sa iti pastrezi o silueta de invidiat

In lunile de iarna, ne protejam organismul cat mai bine posibil - haine groase si calduroase, mancare mai grasa, care sa ne asigure necesarul de energie, dulciuri, prajituri si, sa nu uitam, alcool. Toate sunt la discretie, in special in preajma sarbatorilor de iarna...

Mai mult decat atat, in loc sa faci sport (ce bine merge vara un volei pe plaja...), preferi sa stai la caldura, in casa, uitandu-te la televizor sau, pur si simplu, lenevind.

Punem la socoteala si faptul ca intunericul se instaleaza in jurul orei 16.00, ceea ce inseamna ca adormim mai devreme sau ne retragem in casa la ore nu foarte tarzii.
Cu alte cuvinte, oamenii se plictisesc mai mult, sunt mai deprimati si, adesea, se simt amortiti.

In aceste conditii, sa apelezi la mancare ca modalitate de satisfacere a placerii si de anihilare a plictiselii devine un lucru foarte usor si la indemana...

Nu exista nici o dovada stiintifica a faptului ca metabolismul nostru sufera modificari in timpul iernii, asa cum foarte multa lume considera, incercand sa justifice kilogramele in plus acumulate in aceasta perioada... In general, credem ca vinovate pentru "disparitia" siluetei noastre de invidiat sunt sarbatorile, perioada in care obisnuim sa consumam mai multe alimente si, bineinteles, mult mai calorice.

Studiile de specialitate arata insa ca, in timpul iernii, persoanele mai slabe acumuleaza in jur de doua kilograme si jumatate, in timp ce pentru persoanele mai plinute, cresterea in greutate poate insemna chiar si mai mult.
In plus, o data cu inaintarea in varsta, in fiecare iarna acumulam aproximativ doua kilograme si jumatate. Surplusul de greutate trebuie eliminat prin exercitii fizice, insa uneori acest lucru este mai dificil de realizat decat evitarea ingrasarii...

In ciuda parerii generale, potrivit careia consumam foarte multe calorii pentru a ne mentine caldura corpului, cercetarile arata ca acest lucru nu se compara cu o ora de exercitii fizice (schiat sau de urcat pe munte).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod