Remedii homeopatice in ajutorul nostru, de Sarbatori

Prilej de bucurii, odihna, intalniri cu cei dragi, Craciunul si Anul Nou sunt intotdeauna indelung asteptate. Mesele de sarbatori insa se soldeaza uneori cu mici neplaceri datorate exceselor de alimente...

Prilej de bucurii, odihna, intalniri cu cei dragi, Craciunul si Anul Nou sunt intotdeauna indelung asteptate. Mesele de sarbatori insa se soldeaza uneori cu mici neplaceri datorate exceselor de alimente grele si/sau alcool, cafea. Mai ales cei cu afectiuni digestive trebuie sa aiba grija sa se fereasca de excese... mai ales ca o sarbatoare poate fi apreciata si altfel, nu numai prin satisfacerea papilelor gustative! Exista remedii homeopatice care ne pot ajuta intr-o astfel de situatie. Cateva doze in potenta 30 CH pot inlatura astfel de simptome neplacute. Iata cateva dintre aceste remedii:

Abies Nigra - senzatie oribila de nod in epigastru, ca si cum ar avea o piatra acolo sau ar fi inghitit un ou intreg; constrictie in partea inferioara a esofagului.



Antimonium Crudum - indigestie dupa excese alimentare in care limba este foarte incarcata cu un depozit gros, alb ca zapada; eructatii si regurgitatii avand gustul alimentelor ingerate; scaune diareice dupa exces de acrituri (desi pofteste la astfel de alimente); de fel, este un individ bland, sensibil cu stomacul, afectat de emotii; copiii insa pot fi foarte iritabili, tafnosi.

Arsenicum Album - simte stomacul umflat, ca si cum ar fi plin de apa; senzatie de arsura in epigastru, ameliorata daca bea lapte; sete mare pentru lichide reci: bea putin si des; greata provocata de mirosul sau gandul la alimente grase; varsaturi si scaune diareice in acelasi timp; este anxios, nelinistit, se plimba de colo-colo, nu vrea sa stea singur.

Carbo Vegetabilis - este un individ greoi, letargic, cu vitalitate scazuta, foarte friguros, dar cu dorinta de aer proaspat; digestia este deficitara, cu distensie abdominala accentuata, mai ales in partea superioara, ameliorata temporar de eructatii (chiar isi provoaca eructatiile consumand lichide carbogazoase); nu suporta hainele stranse pe abdomen.


China Officinalis - foame de nestapanit, mai ales noaptea; meteorism abdominal insotit de dureri colicative, varsaturi si diaree; balonarea este accentuata de orice cantitate mica de alimente si nu este ameliorata de eructatii.

Ipecacuanha - problemele digestive (si nu numai) sunt insotite de o greata intensa, care persista in ciuda varsaturilor; desi simptomele sunt accentuate, limba este foarte curata; are senzatia ca stomacul atarna, relaxat.

Lycopodium - palpitatii in timpul digestiei; lacom, apetitul creste pe masura ce mananca (opusul este, de asemenea, posibil, se satura dupa cateva inghitituri); distensie abdominala marcata, ameliorata de flatulenta; zgomote abdominale; stare proasta mai ales dupa stridii, varza, mazare, ceapa, conopida (toate alimentele flatulente, in general) si dupa-amiaza, intre orele 16.00 si 20.00.


Nux Vomica - indigestie dupa mese stropite din abundenta cu alcool si/sau cafea; dureri de cap dupa exces de alcool; greata este accentuata, dar nu poate varsa, ceea ce predomina este doar efortul de varsatura, epuizant; daca reuseste, simptomele se amelioreaza; este un individ ambitios, foarte muncitor, competitiv, increzator in fortele proprii, nervos, nerabdator.

Pulsatilla - indigestie dupa alimente grase si grele (sarmale), carne de porc, inghetata, patiserii; greata chiar la mirosul sau gandul la astfel de alimente; dureri de cap dupa mese bogate; gura uscata, dar fara sete; gust neplacut, ca de carne stricata; simptomele se amelioreaza daca iese la o plimbare in aer racoros; are nevoie de companie si consolare.

Acestea sunt doar cateva dintre remediile pe care este util sa le avem la indemana, dar nu uitati ca in homeopatie practic orice remediu poate fi indicat in (aproape) orice situatie, in functie de simptomele prezente.
Sfatuiti-va cu medicul dumneavoastra homeopat.

Sarbatori fericite!

Un articol de Marius Radu

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod