O sticlă de vin este egală cu 10 țigări când vine vorba de riscul de a dezvolta cancer


Consumul unei sticle de vin pe săptămână este egal cu fumatul a 5-10 țigări în aceeași perioadă de timp, în ceea ce privește riscul de a dezvolta cancer, potrivit unui studiu din Marea Britanie.
Acesta a fost publicat în revista BMC Public Health și este primul care estimează echivalentul în țigări al alcoolului când vine vorba de cancer. Cercetătorii au descoperit că o sticlă de vin pe săptămână este echivalentă cu fumatul a 5 țigări pe săptămână pentru bărbați și 10 țigări pentru femei. Iată cum au ajuns oamenii de știință la această concluzie!

De ce este o sticlă de vin egală cu 10 țigări în ceea ce privește riscul de a dezvolta cancer?


Scopul cercetării este de a analiza mai bine riscurile de cancer care sunt legate de consumul moderat de alcool. Acesta este considerat, în general, a fi mai puțin dăunător decât fumatul. Într-adevăr, studiile efectuate în Statele Unite și în Marea Britanie au constatat că mulți oameni nu cunosc legătura dintre alcool și cancer. De exemplu, un sondaj realizat în 2017 de Societatea Americană de Oncologie Clinică a constatat că 70% dintre americani nu știau că alcoolul este un factor de risc pentru apariția cancerului. 

Noua estimare a oamenilor de știință oferă o măsură utilă pentru comunicarea factorilor de risc pentru cancer. Cercetătorii speră că prin utilizarea țigărilor drept comparație vor putea comunica acest mesaj într-un mod mai eficient, pentru a ajuta oamenii să facă alegeri mai bune pentru stilul lor de viață. 

Cu toate acestea, cercetătorii subliniază faptul că studiul nu spune că un consum moderat de alcool este același lucru ca fumatul. Studiu a luat în considerare doar riscul de cancer, nu și riscul altor afecțiuni pentru sănătate, cum ar fi bolile cardiace. În plus, studiul a analizat riscul de apariție a cancerului la nivelul întregii populații, risc care ar putea fi diferit de riscul de cancer al fiecărui individ, fie de la fumat, fi de la alcool.

Alcool versus țigări


Studiul a încercat să răspundă la câte țigări echivalează cu o sticlă de vin, în ceea ce privește riscul de cancer.
O sticlă conține aproximativ 80 de grame de alcool pur. Cercetătorii au folosit datele naționale din Marea Britanie cu privire la riscul de cancer al populației generale, precum și cercetările anterioare privind relația dintre alcool, fumat și cancer. Aceștia au estimat că, în cazul nefumătorilor, consumul unei sticle de vin pe săptămână este corelat cu o creștere de 1% a riscului de cancer pentru bărbați și cu o creștere de 1,4% pentru femei. Riscul crescut în rândul femeilor este datorat în principal legăturii dintre consumul de alcool și cancerul de sân.

Acest risc a fost comparabil cu fumatul a cinci țigări pe săptămână pentru bărbați și zece pentru femei.


Toată lumea știe că fumatul poate cauza apariția cancerului.
Echivalarea fumatului cu o anumită cantitate de alcool este utilă pentru publicul larg. Există mai puține discuții despre riscurile de cancer legate de alcool, chiar dacă alcoolul este un factor cancerigen cunoscut. Chiar recomandările dietetice iau în considerare un număr de băuturi alcoolice pe zi. Autorii studiului au subliniat, de asemenea, că fumătorii fumează de obicei mai mult de 5-10 țigări pe săptămână. Fumătorul mediu din Marea Britanie fumează în jur de 80 de țigări pe săptămână, în timp ce fumătorul mediu din Statele Unite fumează aproximativ 100 de țigări pe săptămână. Însă descoperirea a concluzionat că nivelul moderat al consumul de alcool este o problemă importantă pentru sănătate.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • George pe 2 Iun 2019, 15:55
    O sticlă de vin este egală...

    Articolul ăsta, articol pe naiba, o drumeție, anul acesta a fost postat de 3 ori. Bravo, Iulică!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;