Cum să scapi de retenția de apă în mod natural


Știai că greutatea în exces poate fi cauzată de retenția de apă? Există o serie de cauze și câțiva factori cum ar fi vârsta, sexul, stresul și nivelul de hormoni care trebuie luate în calcul atunci când încercăm să înțelegem.
Este important de observat că grăsimea corporală diferă de greutatea apei în organism. Pierderea de grăsime corporală provine dintr-o combinație de exerciții de ardere a caloriilor și din dietă. Iată mai multe moduri naturale prin care poți să scapi de retenția de apă!

Moduri în care poți să scapi de retenția de apă


1. Cardio


30 de minute de exerciții cardio reprezintă o modalitate foarte bună de a transpira apa și de a arde grăsimea corporală. De asemenea, există beneficii pentru sănătate și îmbunătățiri cardiovasculare. Pentru cele mai bune rezultate, exercițiile cardio trebuie făcute înainte de micul dejun, deoarece organismul va folosi grăsimea stocată împreună cu apa reținută. Atunci când s-au terminat exercițiile, așteaptă 20 de minute înainte de a mânca.

2. Saună


Ședințele la saună reprezintă o modalitate excelentă și ușoară de a pierde rapid retenția de apă din organism. Dacă mergi pentru prima dată la saună, probabil că nu vei putea să stai prea mult.
S-ar putea să stai 10-15 minute înainte de a pleca. Dacă încerci să pierzi rapid retenția de apă, încearcă să stai la saună pentru o oră, în 4 cicluri de 15 minute. 

3. Scăderea nivelului de sodiu


Toți oamenii ar trebui să își concentreze atenția pe reducerea aportului de sare. O cantitate prea mare de sare poate provoca probleme cu tensiunea arterială ridicată și poate determina retenția apei în organism. Ideea este să nu mai adaugi atât de multă sare la mese și să fii conștient de cât de multă sare conțin alimentele procesate. Consumul de alimente procesate va duce la o cantitate mare de sodiu în organism. Ar trebui să știi că sodiul apare chiar și în locuri în care nu te aștepți, cum ar fi în alimentele congelate și condimentele.
Este recomandat să consumi sub 2.300 de mg de sare în fiecare zi.

4. Consumul de sparanghel


Sparanghelul este o hrană naturală care combate balonarea și care ajută corpul uman să elimine mai multă apă.

5. Aport de potasiu


Alimentele cu un conținut bogat de potasiu, cum ar fi bananele, ajută la contracararea sării. Ar trebui să le adaugi în dieta ta pentru a reduce balonarea. Există și suplimente cu potasiu, dar este recomandat să aduci aportul de potasiu în mod natural. Printre sursele naturale de potasiu, se numără și: banane, spanac gătit, broccoli gătit, cartofi dulci, ciuperci, mazăre, castraveți. Dacă ai probleme cu rinichii, este foarte important să fii atent la alimentele bogate în potasiu și să consulți părerea medicului tău.

6. Ceaiuri din plante


Cele mai multe ceaiuri din plante sunt diuretice naturale sigure, ajutând la eliminarea apei din organism. Diureticele care nu sunt naturale pot fi periculoase, provocând alte probleme de sănătate.
Cu ajutorul ceaiurilor din plante, putem obține cantități mai mici de cofeină, care acționează ca un diuretic. Poți încerca ceai verde, ceai de mentă, ceai rooibos, ceai alb.

7. Reducerea carbohidraților rafinați și a zahărului


Acești carbohidrați au un indice glicemic mare și provoacă multe inflamații în organism. Un simptom al inflamației este reprezentat de balonare. În plus, nivelul de zahăr din sânge va crește și se va prăbuși atunci când consumi carbohidrați, ducând la mai multe pofte alimentare și la o senzație de letargie. Excluzând aceste alimente din dieta ta, în special zahărul, vei putea să scapi mai ușor de retenția de apă.

Nu uita că pierderea de grăsime corporală diferă de pierderea în greutate pe baza retenției de apă.
Dacă ai de-a face cu retenția de apă, poți scăpa de ea într-un mod natural și sănătos.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod