Factorul ascuns care nu te lasă să dormi noaptea, potrivit unui somnolog

Dacă te întrebi de ce nu poți să dormi noaptea, un expert în somn dă de gol „vinovatul meschin” care se furișează și nu îți dă pace.
Fie ca adormi foarte greu, de obicei dupa miezul noptii, fie ca te-ai trezit in toiul noptii si nu mai reusesti sa adormi decat dupa vreo doua ore, adevarul este ca nimanui nu-i place sa fie privat de somnul dulce de peste noapte.

Meditatia te ajuta, dar nu pe deplin, ai incercat si plimbarea de seara, iti aerisesti camera inainte de somn si chiar ti-ai pus la capatul patului niste lavanda. Cu toate astea, somnul nu vrea sa se imprieteneasca cu tine. Si, in plus, nici pe timp de zi nu ai posibilitatea sa recuperezi din somnul pierdut.

Ei bine, potrivit medicului si expertului in somn Jacob Teitelbaum, exista un vinovat meschin care se furiseaza si nu te lasa sa dormi profund si fara intrerupere.
Cu siguranta nu te-ai gandit la el.

DE CE FOAMEA TE (POATE) TINE TREAZA NOAPTEA


Dupa cum explica Teitelbaum pentru mindbodygreen.com, un motiv comun pentru care oamenii se pot trezi in miezul noptii este un val de adrenalina declansat de scaderea zaharului din sange. Cand scade glicemia, poate avea loc o crestere a cortizolului – hormonul stresului – care, evident, nu face echipa cu un somn linistit. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod