Efectele toamnei asupra organismului. De la păr și piele la anxietate și foame

Descoperă 7 moduri prin care toamna ne afectează organismul!

Venirea toamnei înseamnă zile mai scurte, schimbări ale naturii, dar și modificări în corpurile și în stilul nostru de viață.

Fie că este vorba despre uscarea pielii sau căderea părului, cu siguranță corpul nostru experimentează în această perioadă a anului unele efecte normale, care pot fi explicate științific.

  • Efectele toamnei asupra organismului

 

Pielea poate începe să se simtă uscată


Unul dintre efectele toamnei asupra corpului nostru este uscarea pielii. S-a dovedit de dermatologi că fiecare schimbare sezonieră a temperaturii acționează ca un șoc pentru sistem, perturbând echilibrul chimic tipic al pielii noastre și provocând uscăciune.

Sosirea toamnei nu face excepție.

Părul ar putea să-și piardă din calitate și să cadă


Acest lucru este deosebit de comun și, în timp ce unii oameni încep să se sperie, crezând că ar putea cheli, alții cred că acest lucru este extrem de normal. Motivul din spatele căderii părului în timpul toamnei este "restul evolutiv". Asta înseamnă că avem nevoie de păr suplimentar în timpul verii pentru a ne proteja scalpul de luminile UV, dar odată ce protecția nu mai este necesară, părul începe să cadă.

Este posibil să dormi mai mult decât de obicei


În timpul toamnei, este posibil să observi că ai tendința de a dormi mai mult decât înainte și există o explicație pentru acest lucru.

De fapt, scăderea cantității de lumină naturală toamna influențează ciclul somn-veghe al organismului. Cu cât expunerea la lumină în timpul zilei este mai mică, cu atât te vei simți mai obosit și somnoros.

Consumi mai multe alimente dense energetic


Toamna semnalează sfârșitul verii și venirea iernii, așadar, creierul nostru trimite semnale corpului pentru a-și crește rezistența la insulină. Corpul nostru stimulează producția de grăsime și începem să stocăm grăsime astfel încât să ne pregătim pentru iarnă și să supraviețuim în timpul temperaturilor mai reci. Deci, în momentul în care vremea începe să se răcească, începem să avem poftă de alimente bogate în carbohidrați și grăsimi.

Dacă suferi de anxietate, este posibil să ai o creștere a simptomelor


Tranziția de la vară la toamnă ne poate afecta starea de spirit și bunăstarea.

Aceasta se numește tulburare afectivă sezonieră. În timpul toamnei, anxietatea se poate acumula din cauza începutului unui nou an școlar, a stresului care cauzat de sezonul sărbătorilor care urmează sau a posibilului regret de a nu fi atins obiectivele dorite în timpul verii, potrivit experților.

Soarele de toamnă îți poate deteriora ochii


Expunerea neprotejată la soare în timpul toamnei ar putea fi un pericol real pentru ochii noștri, conform cercetărilor. Instalarea acestui sezon vine cu soare și lumină scăzută, ceea ce crește cantitatea totală de radiații UV la care sunt expuși ochii noștri. Și expunerea ar putea provoca afecțiuni oculare severe, cum ar fi fotokeratita.

Organismul devine deosebit de predispus la gripă


Toamna este schimbarea anotimpurilor între vară și iarnă, așa că vremea se schimbă și temperatura la fel.

Această schimbare creează un mediu favorabil gripei și altor virusuri, motiv pentru care oamenii tind să se îmbolnăvească mai mult în timpul toamnei, potrivit medicilor.

 

Sursă: brightside

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod