vitamina C

De ce medicii recomandă acest tip de vitamina C pentru întărirea imunității

În lumea largă a suplimentelor, vitamina C se numără printre puținele elemente nutritive asupra cărora toată lumea cade de acord: este foarte buna pentru întărirea sănătății. Și atunci ce aduce în plus varianta lipozomală?
Vitamina C joaca un rol esential in procesele care contribuie la stralucirea pielii si sustine chiar si activitatea creierului si sanatatea inimii. In plus, poate cel mai important rol, in contextul pandemiei de COVID-19: este un combustibil perfect pentru sistemul imunitar. Deficienta de vitamina C a fost asociata cu un risc ridicat de infectare cu noul coronavirus.

Vitamina C este, de asemenea, un element esential pe care organismul nostru nu il poate produce, asa ca trebuie sa il procuram din alimentatie si din suplimente.
Dar daca vei cauta pe Google informatii despre suplimentele cu vitamina C, vei gasi o multime de rezultate despre un produs interesant: vitamina C lipozomala.

Nu este o aparitie noua in domeniul suplimentelor, insa este un produs in voga acum, noteaza Mind Body Green. Anul acesta, mai multi producatori au lansat vitamina C lipozomala, al carei principal avantaj este absorbtia rapida. Medicul David Sinclair, expert in longevitate si genetician la Harvard, a spus in podcast-ul realizat de Mind Body Green ca foloseste acest produs pentru intarirea imunitatii in timpul pandemiei.

Dar este cu adevarat buna? Iata ce spun specialistii consultati de publicatia mentionata!

Ce este vitamina C lipozomala?


In primul rand, sa lamurim ce sunt lipozomii.
Sunt lipide minuscule sau particule de grasime produse din grasimile obisnuite, precum uleiul de floarea soarelui, folosite in medicina, in industria cosmetica si in cea alimentara inca din anii ’70. Mai exact, lipozomii sunt fosfolipide, acelasi tip de grasime din care este creata membrana celulelor noastre.

In cazul suplimentelor de vitamina C lipozomala, procesul de incapsulare lipozomala pastreaza vitamina C in interiorul sferelor fosfolipidelor microscopice. Cele mai multe suplimente disponibile pe piata se vand in forma lichida, iar unele includ nutrienti precum vitamina D sau arome naturale precum uleiuri de citrice.
Doza normala este de o lingurita si de regula contine intre 500 si 1.000 mg de vitamina C. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod