Cum recunoști un pepene galben bine copt și cele mai parfumate soiuri

pepene galben

Este o vară bogată în pepeni și mulți iubitori de fructe adoră pepenii galbeni pentru că sunt cei mai parfumați. Dacă te numeri și tu printre iubitorii de pepeni, iată câteva indicii să recunoști un pepene galben bine copt și cum să alegi soiurile cele mai dulci și bune.
Parfumul dulce este cel mai bun indiciu să alegi un pepene galben bine copt. Când vrei să cumperi un pepene galben, miroase bine coaja.

Dacă are un parfum plăcut și dulceag, și dacă simți că este mai greu decât ar trebui să fie după mărimea, lui, atunci este un pepene bun, copt și zemos.

Pepenele care nu emană nicio aromă, nu este copt, ba chiar a fost cules crud și este ofilit deja. Iar pepenele care miroase prea puternic a parfum greu, poate fi deja trecut, prea copt și posibil rânced.

Ce indicii îți arată coaja unui pepene galben bine copt


Coaja unui pepene copt nu trebuie să aibă zone moi, zone albicioase sau verzui.
Ea trebuie să fie cât mai uniformă, galbenă sau portocalie, în funcție de soi.

Multe soiuri de pepene galben au nervuri proeminente la suprafață. Cu cât sunt mai proeminente aceste nervuri, cu atât a stat mai mult la soare pe vrej și s-a copt bine. Bate ușor cu degetul în coajă. Dacă ți se pare că sună a gol, atunci este un pepene bine copt. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro!

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod