Cum te protejezi de noua variantă Covid-19, „Omicron”

Varianta omicron continuă să-i preocupe pe oamenii de știință și pe oficialii din domeniul sănătății publice.
Conform Self.com, saptamana trecuta Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat statele sale membre ca „probabilitatea unei potentiale extinderi a omicronului la nivel global este mare”. Ei au evaluat riscul general al variantei ca fiind „foarte ridicat”.

De ce ar trebui sa ne luam masuri stricte de precautie? Pentru ca varianta omicron are o serie de mutatii ale proteinei sale care o pot face mai transmisibila si ii pot da abilitatea de a „pacali” imunitatea dobandita prin vaccinare sau infectie anterioara.
Expertii lucreaza rapid pentru a intelege daca aceste mutatii fac, de fapt, varianta mai usor de raspandit si cat de eficiente sunt vaccinurile actuale impotriva acesteia.

Dar in timp ce asteptam mai multe informatii – ceea ce expertii sugereaza ca va dura aproximativ doua saptamani – ce putem face pentru a ne mentine pe noi insine si unii pe altii in siguranta?

Prioritatea este sa te vaccinezi daca nu ai facut-o deja.


Daca esti deja vaccinat complet si ai cel putin sase luni de la vaccinarea completa Pfizer/Moderna sau cel putin doua luni de la vaccinarea Johnson & Johnson, poti obtine doza a treia, boosterul, spune Francis Collins, MD, Ph.D., directorul National Institutes of Health.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod