Cum să faci o injecție în caz de urgență

Din păcate, oricine poate fi pus în situația de a fi nevoit să facă o injecție în caz de urgență, fie pentru sine, fie pentru cineva drag. Există câteva lucruri la care trebuie să fii atent. Injecțiile intramusculare sunt cele mai ușoare și singurele pe care le poți face singur acasă. Iată ce trebuie să faci!
Trebuie să faci o injecție în caz de urgență? Iată cum poți face asta!

1. Pregătire

Asigură-te că este într-adevăr o urgență și că ai medicamentul prescris, alături de o seringă. Spală-te bine pe mâini și șterge-te cu un șervețel de unică folosință. Găsește o tavă unde poți pune toate lucrurile de care ai nevoie și dezinfecteaz-o. Lumina din cameră trebuie să fie adecvată. Cere-i pacientului să se întindă, astfel încât mușchii să se relaxeze. Pune-ți mănuși sterile.
Prepară tampoane de bumbac înmuiate în spirt.

2. Cum să faci injecția

Dacă medicamentul este rece, încălzește-l. Extrage seringa din ambalaj. Dezinfectează flaconul. Deschide fiola și scoate medicamentul cu seringa. Dacă ai de-a face cu un flacon de cauciuc, trebuie să înlocuiești acul după extragerea medicamentului. Înlocuiește acul și dacă îl atingi accidental. Stai cu acul seringii în sus și scoate puțin din medicament, astfel încât să iasă tot aerul. Vizualizează o cruce mare pe posteriorul pacientului.
Această cruce împarte fesa în 4 părți. Vei injecta medicamentul în partea exterioară superioară pentru a evita apăsarea unui nerv.

Șterge locul în care intenționezi să injectezi medicamentul cu un tampon îmbibat în spirt. Poziționează acul la un unghi de 90° față de piele (această poziție se aplică doar la injecțiile intramusculare). Într-o mișcare rapidă, introdu acul în fesă. Aproximativ o treime din ac trebuie să rămână în afara corpului. Injectează medicamentul încet, deoarece este mai confortabil pentru pacient.
Nu mișca seringa înainte și înapoi. O poți ține cu o mână și controla pistonul cu cealaltă mână.

Pune un tampon îmbibat în spirt pe piele, în apropierea locului cu seringa. Scoate acul dintr-o singură mișcare și presează tamponul pe rană. Pune capacul acului și scapă de toate deșeurile. Spală-te pe mâini și gata.

De asemenea, nu utiliza niciodată o seringă sau un ac de două ori. Este mai bine să fii absolut sigur și să dezinfectezi totul cu alcool sanitar de mai multe ori.
În plus, contactează întotdeauna un medic în cazuri de urgență care necesită o injecție, dacă se poate, mai ales dacă trebuie să îți faci ție o injecție.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod