Cum să faci cumpărături în siguranță, în timpul pandemiei

Pentru mulți dintre noi, cumpărăturile la supermarket reprezintă momentul în care intrăm în contact cu cel mai mare număr de oameni, în timpul pandemiei. Cu cât întâlnim mai multe persoane, cu atât este mai mare riscul transmiterii virusului. Deci, cum ne păstrăm în siguranță atunci când mergem la magazine?

Pentru a se infecta, o persoană trebuie să fie expusă unui anumit număr de particule de virus, dar nu se știe exact încă exact care este acest număr pentru SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19. Poți fi expus la virus respirându-l sau atingând un obiect cu particule virale pe el și transferându-le în gură, nas sau ochi.

Iată câteva sfaturi pentru a putea face cumpărături în siguranță, în timpul pandemiei

Stai acasă, dacă poți. Planifică totul din timp, astfel încât să nu trebuiască să mergi des la magazine și, dacă este posibil, să optezi pentru livrarea la domiciliu.

Dacă totuși mergi la supermarket, poartă mască și mănuși înainte de a intra. Utilizează șervețele dezinfectante pentru a șterge căruciorul sau alte obiecte înainte și după ce le-ai folosit. La coada de la casă, păstrează distanța de minim doi metri față de persoana din fața ta.

Stai cât mai puțin în magazin. Încearcă să atingi cât mai puține lucruri posibil și să nu zăbovești prea mult pe culoare. Menține distanța față de ceilalți și nu îți atinge fața.
Este bine să ceri ajutor dacă ai nevoie, dar încearcă să eviți cât mai mult contactul cu alte persoane.

Evită contactul obiectelor. Casa de marcat și cea de self service vor avea mulți oameni care le vor atinge, așa că acestea sunt zone de evitat. Folosește plata cu cardul sau telefonul cât mai mult posibil, astfel încât să nu trebuiască să atingi tastatura cititorului de carduri. Citește continuarea pe Divahair.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod