Cum să eviți durerile de cap provocate de ecrane?

Comparativ cu domeniul construcțiilor, cu munca dintr-o sală de urgență sau chiar și a pompierilor, nu există aproape nicio cerință fizică necesară atunci când stai în fața calculatorului timp de opt ore pe zi la un birou.
Dar asta nu înseamnă că locurile de muncă de la birou nu vin la pachet cu riscuri reale pentru propria sănătate. Pentru unele persoane, durerile de cap provocate de ecrane sunt insuportabile. Iată cum poți să le eviți și să-ți protejezi și ochii în același timp!

Modalități prin care poți să eviți durerile de cap provocate de ecrane


Există ochelari speciali, disponibili în mai multe stiluri, concepuți pentru a reduce oboseala ochilor atunci când te uiți la ecranul calculatorului pentru perioade lungi de timp. Adică atunci când stai la birou timp de 8 ore.
Acești ochelari reflectă lumina albastră, adaugă contrast și reduc strălucirea. Purtarea lor adaugă o nuanță galbenă lucrurilor pe care le vezi, dar vei trece destul de repede cu vederea această schimbare din viața ta. Iar partea cea mai bună este că, la câteva săptămâni după ce îi porți, vei observa că nu te mai doare capul.

Desigur, experții în sănătate recomandă să faci pauze frecvente de la ecrane, să te uiți la lucruri care sunt în depărtare, să te ridici de la birou pentru a-ți dezmorți picioarele.
Toate acestea sunt sfaturi bune, însă există zile în care nu sunt practice. iar în acele zile, ochelarii speciali pentru ecranul calculatorului te pot ajuta.

Vrei și o altă soluție posibilă? Încearcă să instalezi programul f.lux, un software care reduce cantitatea de lumină albastră pe care o emite monitorul. Îți va lua puțin timp să te obișnuiești cu el, dar vei observa că nu mai poți lucra fără el în cele din urmă. Tu ce modalitate folosești pentru a-ți proteja ochii de efectele nocive ale ecranelor?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod