Ce se întâmplă cu organismul tău iarna. 7 lucruri interesante

Temperaturile scăzute tind să ne țină în casă și să ne facă mai vulnerabili la viruși și infecții, dar pe lângă bolile de iarnă, vremea rece ne poate afecta corpul într-o serie de moduri surprinzătoare.

 

Ce se întâmplă cu organismul tău iarna. 7 lucruri interesante:

 

Limba ta lucrează mai mult decât de obicei


Temperaturile scăzute îți fac buzele să se simtă uscate și ești tentat să-ți lingi buzele des pentru a le hidrata.

Deși îți poate oferi o ușurare temporară, acest obicei poate duce la buze crăpate.

Saliva se evaporă foarte repede, lăsându-ți buzele mai uscate decât înainte. De asemenea, conține o mulțime de enzime care sunt prea dure pentru buzele tale delicate și te-ar putea face să te simți inconfortabil.

S-ar putea să te doară dinții


Dacă ai dinții sensibili, s-ar putea să ai dureri ascuțite, străpunzătoare când afară este prea frig.



Aerul rece poate ajunge la nervii din interiorul dintelui și poate provoca durerea dinților.

Medicii stomatologi recomandă să respiri pe nas când te afli în aer liber și să te înfășori cu o eșarfă în jurul gurii pentru a menține căldura și pentru a-ți proteja dinții sensibili de frigul iernii.

Glicemia ta poate crește


Vremea rece îți încurajează organismul să elibereze hormoni de stres care îți cresc nivelul de zahăr din sânge.

Pentru mulți, pe măsură ce scade temperatura, și zahărul din sânge crește, deoarece atunci când este frig, suntem mai puțin motivați să ieșim afară și să facem mișcare.



Deoarece activitatea fizică îți scade glicemia, medicii recomandă să te antrenezi acasă iarna pentru a-ți menține nivelul de zahăr sub control.

Ai putea slăbi


Deși este adevărat că mulți oameni se îngrașă iarna, este, de asemenea, mai ușor pentru organism să ardă calorii atunci când este frig.

Când corpul nostru se adaptează la temperaturi scăzute, producem căldură și ardem energie suplimentară.

Când tremurăm pentru a ne adapta la frig, ardem mai multe calorii pentru a genera căldură.

Ai putea avea mai multe riduri


Nu putem învinovăți pe deplin iarna pentru mai multe riduri, dar pielea noastră este mai vulnerabilă la deteriorare în timpul sezonului rece.



Deoarece există o scădere a umidității în aer în timpul lunilor reci, pielea începe să se usuce. Nu poate reține suficientă apă și, ca urmare, devine uscată și este predispusă la mai multe riduri.

Vederea ta se poate agrava


Ochii noștri pot fi mai expuși iarna decât vara.

Adesea uităm să purtăm ochelari de soare care blochează UV în sezonul rece, dar soarele care se reflectă pe zăpadă ne poate deteriora grav ochii.

Pelicula lacrimală care ne acoperă ochii este foarte sensibilă la aerul uscat și la vânt. Medicii recomandă folosirea lacrimilor artificiale iarna când ești afară.

S-ar putea să te deshidratezi mai ușor


În lunile de iarnă, rar simțim sete și adesea uităm să bem suficientă apă.



Pentru că transpirăm mai puțin pe vreme rece, avem tendința de a bea mai puțin, crezând că suntem suficient de hidratați.

Dar a simți mai puțină sete nu înseamnă că organismul are nevoie de mai puțină apă și este important să bei cantitatea potrivită de apă de care corpul tău are nevoie zilnic.

 

Sursă: brightside

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod