5 motive pentru care nu ar trebui să dormi în pijamale groase, nici măcar iarna

Aproape 40% dintre noi purtăm pijamale în pat și nimic nu este mai confortabil decât pijamaua preferată de iarnă. Însă, ceea ce alegem să purtăm în timp ce dormim ne poate afecta, de fapt, somnul, aspectul și chiar sănătatea.

 

5 motive pentru care nu ar trebui să dormi în pijamale groase, nici măcar iarna:

 

Afectează calitatea somnului


Să dormi în pijamale prea groase înseamnă că ai putea avea o noapte agitată, deoarece corpul tău trebuie să mențină temperatura potrivită pe tot parcursul nopții.

Țesătura ideală pentru culcare este bumbacul, deoarece permite pielii să respire și te ajută să te simți confortabil.

O altă alegere excelentă pentru materialul de pijama este inul, care este respirabil și absorbant, doar că nu este la fel de moale precum bumbacul.

Provoacă apariția coșurilor


Transpirația în somn poate duce la un anumit tip de erupție cunoscut sub numele de coșuri de transpirație.Combinația de căldură și frecare de la pijamalele transpirate poate provoca pori înfundați, care, la rândul lor, îți vor irita mai mult pielea.

Alegerea hainelor de noapte din țesătură de bambus poate ajuta la prevenirea acneei, deoarece această țesătură are proprietăți antimicrobiene. Este chiar mai moale și mai absorbantă decât bumbacul și poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a dormi bine.

Poate declanșa infecții


Dacă transpiri noaptea, ai șanse mai mari de a dezvolta o  infecție a pielii.Bacteriile se înmulțesc rapid în locuri umede și întunecate, iar atunci când îți pui o pijama groasă pe tine și te învelești cu o pătură pufoasă, poți crea, de fapt, terenul de reproducere perfect pentru microbi.

Poate afecta sănătatea reproductivă


Potrivit unui studiu, bărbații care nu poartă pantaloni noaptea, își pot îmbunătăți calitatea spermei. Când te duci la culcare purtând lenjerie de corp strânsă sau pijamale groase, zona genitală are mai multe șanse de a transpira.De asemenea, poate afecta fertilitatea femeilor, deoarece transpirația în exces poate duce la inflamații și infecții.

Îți împiedică corpul să-și regleze temperatura în mod natural


Dacă ți-e prea cald în pat, temperatura centrală nu va putea scădea, împiedicându-te să dormi bine.

A avea o temperatură mai scăzută noaptea ajută corpul să se recupereze mai bine și poate chiar stimula metabolismul.

Dacă vrei să porți altceva decât pijamale din bumbac, mătasea ar putea fi o alegere bună.

Este un termoregulator natural și poate ține de cald în nopțile reci de iarnă datorită căldurii care se păstrează între firele de mătase, creând un efect de izolare.

 

Sursă: brightside

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod