7 soluții pentru menținerea sănătății vezicii urinare

Sănătatea vezicii urinare este foarte importantă pentru starea ta generală și trebuie să iei măsurile necesare pentru a preveni infecțiile și orice alte probleme. De la consumul suficient de lichide până la evitarea fumatului există o serie de strategii utile pe care le poți adopta începând chiar de astăzi.
Nu te gândești prea mult la vezica urinară? Să știi că are un rol esențial în eliminarea toxinelor și pentru stimularea funcționării normale a rinichilor. „Starea vezicii urinare îți poate afecta considerabil activitatea zilnică, mai ales dacă te confrunți cu infecții, incontinență urinară sau alte probleme”, explică dr. James Lin, urolog din San Diego.

 
Iată ce măsuri sunt recomandate pentru a proteja sănătatea vezicii urinare:

 
1. Mergi la toaletă atunci când ai nevoie

De multe ori amâni mersul la toaletă pentru că ți se pare că ai ceva mai important de făcut? Poate că urmărești un film, ești la o ședință sau ești implicat într-un proiect solicitant, dar când vine vorba despre urinat nu este niciodată o idee bună să amâni. „Dacă nu mergi la toaletă când ai nevoie vei favoriza infecțiile urinare, incontinența și chiar leziunile de la nivelul rinichilor”, spune dr.
Rebecca Smith, medic de familie.

 
2. Asigură-te că ești sănătos în general

Cu cât ai o stare de sănătate mai bună, cu atât scade riscul de obezitate, diabet, insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral, afecțiuni care au un impact negativ asupra funcționării vezicii urinare. „Foarte mulți pacienți semnalează frecvența crescută a urinării înainte de a fi diagnosticați cu diabet, iar accidentul vascular cerebral poate deteriora terminațiile nervoase de la nivelul vezicii urinare, ceea ce poate face fie să mergi foarte des la toaletă, fie să nu poți urina deloc”, spune dr. Jamin Brahmbhatt, urolog din Orlando.

 
3. Nu fuma

Fumatul este principala cauză a cancerului de vezică. „Tratamentul pentru acest tip de cancer include eliminarea chirurgicală a tumorilor, chimioterapia sau chiar îndepărtarea completă a vezicii urinare.
Mai bine renunță la fumat și evită acest risc major pentru organism”
, spune dr. Brahmbhatt.

 
4. Nu consuma excesiv substanțe care irită vezica urinară

În general vezica urinară este sensibilă la cafeină, sucuri acidulate, ceai și băuturi alcoolice. În plus, portocalele, lămâile, lime și unele sucuri de fructe pot cauza iritații suplimentare. „Este important să reduci consumul de substanțe iritante pentru a favoriza funcționarea normală a vezicii urinare”, spune dr. Taylor Brueseke, urolog din California.

 
5. Bea apă suficientă

Este necesar să bei cel puțin 10 pahare de apă în fiecare zi pentru a-ți proteja vezica urinară. „Dacă nu bei destulă apă urina din vezică va deveni foarte concentrată, ceea ce va irita vezica și te va face să mergi mai des la toaletă.
Poate apărea și senzația de arsură în momentul urinării. În zilele călduroase trebuie să bei apă în plus pentru a preveni deshidratarea”
, recomandă dr. Brahmbhatt.

 
6. Elimină kilogramele în plus

Reducerea greutății în exces contribuie la sănătatea vezicii urinare. „Grăsimea localizată în zona abdominală adaugă presiune asupra vezicii urinare, iar reducerea greutății diminuează simptomele problematice cu până la 50%”, spune dr. Brueseke. Indiferent dacă ești ușor supraponderal sau te situezi la pragul de obezitate este foarte important să-ți modifici meniul și să începi să faci mișcare. O greutate ideală nu te ajută doar să porți hainele preferate, ci și să previi infecțiile sau problemele renale.

 
7. Șterge-te în mod corect

După ce mergi la toaletă trebuie întotdeauna să te ștergi cu hârtie igienică din față spre spate pentru a preveni acumularea bacteriilor din zona anală după un scaun. În acest mod eviți accesul bacteriilor din tractul intestinal în uretră și reduci riscul de infecții urinare.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod