Albină

5 soluţii rapide care îţi pot salva viaţa în cazul înţepăturilor de albine sau viespi

Vara e momentul în care insectele apar în număr mare, iar înţepăturile lor pot fi extrem de periculoase pentru sănătatea ta.
Iată 5 măsuri importante pe care trebuie să le iei dacă ai fost înţepat de albine sau viespi.

Sună imediat la ambulanţă

Ai nevoie de asistenţă medicală imediată dacă eşti predispus la reacţii alergice sau dacă ai una dintre aceste simptome după ce ai fost înţepat:
- ameţeală
- umflarea limbii
- erupţie cutanată
- respiraţie dificilă

Scoate acul

Albinele îşi lasă acul după ce au înţepat, de aceea el trebuie scos cu o pensetă, cu unghiile sau cu un obiect plat, cum ar fi un card de credit.
Nu uita să speli zona afectată înainte de a începe operaţiunea de scoatere a acului. Trebuie să acţionezi cu cea mai mare grijă şi să nu storci zona respectivă pentru a împiedica răspândirea a şi mai mult venin în corpul tău.

Pune o compresă rece

Inflamaţia şi umflarea după o înţepătură sunt inevitabile, dar pot fi minimizate prin aplicarea unor comprese cu apă rece pe zona afectată. Cea mai bună salegere ar fi cuburile de gheaţă învelite într-o bucată de pânză.
Dacă nu o ai la îndemână, poţi folosi orice obiect metalic.

Tratează zona înţepăturii

Începe prin spălarea cu săpun a zonei afectate, apoi aplică un strat subţire de solvent. Alternativ, prepară un amestec gros de bicarbonat de sodiu şi apă. Şi mierea sau pasta de dinţi se vor descurca perfect/ Aplică orice astfel de remediu pe zona înţepăturii şi acoper-o cu o bucată de tifon sau pânză. Mierea se lasă să acţioneze timp de o oră, iar pasta de dinţi timp de 20-30 de minute, după care se spală.

Ia medicamente

Analgezicele și antihistaminicele sunt necesare pentru ameliorarea disconfortului și reducerea reacțiilor alergice.
Cu toate acestea, orice medicament trebuie luat numai în strictă conformitate cu instrucțiunile, iar analgezicele nu trebuie administrate copiilor mici.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod