3 semne care arată că eşti alergică la alcool

Dacă începi să te simţi ciudat după ce consumi alcool, este posibil ca efectele să nu fie cele obişnuite ale ameţelii produse de această băutură.
Unele persoane suferă de alergie la alcool, fără să realizeze. Iată câteva semne care îţi arată că ai putea avea alergie la alcool:

Piele roşie, fierbinte

Dacă pielea ta se înroşeşte şi începi să transpiri, este un semn că alcoolul îşi face efectul asupra organismului tău. Dar dacă pielea devine extrem de roşie atât pe faţă, cât şi pe decolteu, atunci poate fi vorba de o reacţie alergică.

"Alcoolul dilată vasele de sânge şi provoacă înroşirea feţei. Prin urmare, este normal să simţi că arzi. Corpul tău metabolizează alcoolul în acetaldehidă.
Dar când nu poate neutraliza această substanţă suficient de repede, capilarele de la nivelul feţei se dilată şi mai mult, provocând o înroşire accentuată şi senzaţie de piele care arde cauzată de producţia de histamină în organism. Atunci când cantitatea de alcool este mai mare, vasele de sânge se pot contracta, ceea ce creşte temporar tensiunea arterială. Iar când corpul tău nu poate contracara histamina, nivelul acesteia rămâne ridicat, provocând înroşirea accentuată a pielii şi senzaţie de arsură şi mâncărime.
De asemenea, poţi avea senzaţia că inima îţi bate mai repede
", declară pentru health.com medicul Sonia Batra.

Urticarie

Un alt simptom cu care se confruntă persoanele alergice la alcool este senzaţia de mâncarime a pielii şi apariţia unor brobonele, care sunt provocate de excesul de histamină din corp. De asemenea, sensibilitatea la unele cereale din care este obţinut alcoolul, precum grâu, orz sau secară, poate să provoace reacţii alergice. Histaminele, care se găsesc în mod natural în vin, şi sulfiţii, care sunt folosiţi pentru a conserva vinul, pot declanşa reacţii alergice şi simptome asemănătoare astmului.

"Cea mai bună metodă de a evita apariţia urticariei provocate de alcool este limitarea consumului de băuturi alcoolice şi evitarea celor care declanşează această reacţie", declară medicul.
Foarte rar, urticaria poate fi provocată de şocul anafilactic, o reacţie alergică severă. Dacă simţi că simptomele se agravează, opreşte imediat consumul de alcool şi cere sfatul unui medic.

Probleme de respiraţie

Din cauza creşterii nivelului de histamină în organism, te poţi confrunta cu dificultăţi de respiraţie şi senzaţia de nas înfundat sau nas care curge. "Intoleranţa la histamină provoacă inflamarea ţesuturilor moi, precum plămânii şi căile nazale, care cauzează apoi senzaţia de nas înfundat. De asemenea, ar putea să apară simptome asemănătoare cu gripa sau răceala, precum ochii înlăcrimaţi, gât iritat sau strănut, mai spune medicul.

 

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod