13 idei eronate despre relaxare, slăbire și stres

Ai auzit vreodată un sfat promovat pentru slăbire sau stres și te-ai întrebat care este baza lui și dacă ar putea funcționa cu adevărat? Află ce idei trebuie să eviți și cum să-ți dozezi așteptările ca să nu fii dezamăgit când cauți un remediu eficient.
Vehicularea diferitelor idei pentru a aplica soluții inedite care ar trebui să rezolve orice problemă legată de sănătate sau kilogramele în plus te poate face să încerci lucruri care nu au nicio bază reală. De multe ori promisiunile nu rămân decât la acest stadiu și trebuie să ai așteptări realiste pentru a evita sentimentele de frustrare, enervare sau dezamăgire.

 
Iată pe ce idei nu ar trebui să te bazezi:

 
1. Sauna cu infraroșu te detoxifică și arde grăsimile

Da, va crește temperatura corpului și te va face să transpiri, dar greutatea pe care o vei pierde nu este țesut adipos, ci lichidele prezente în corpul tău.

 
2. Uleiul de cocos te ajută să slăbești, reduce nivelul de colesterol și elimină microbii și virușii

Deși nu vei topi mai repede kilogramele acumulate și nici nu vei ține sub control colesterolul consumând acest ulei, este adevărat că reface tenul afectat de eczemă și creează un strat de protecție util pentru piele.

 
3. Clătirea gurii cu ulei  previne cariile și gingivita

Acest obicei nu poate înlocui pasta de dinți și ața dentară și în niciun caz nu realizează o dezinfectare sau o eliminare a bacteriilor din cavitatea bucală.

 
4. Suplimentele pe bază de colagen elimină ridurile și adaugă densitate părului

Din păcate nu vor avea o influență semnificativă asupra aspectului pielii și al podoabei capilare.

 
5. Păturile grele pot fi un tratament pentru afecțiunile psihologice

În niciun caz. Vei avea nevoie în primul rând de ajutorul unui terapeut specializat.
Cu toate acestea, unele persoane se simt confortabil când folosesc acest tip de pături.

 
6. Tampoanele sau absorbantele organice sunt mult mai sigure

Nu îți oferă o protecție mai ridicată împotriva sindromului de șoc toxic, ci va trebui să fii în continuare atentă să le schimbi la intervalele potrivite pentru a reduce riscurile pentru sănătate.

 
7. Extractul de drojdie de orez roșu reduce nivelul colesterolului

Aceste suplimente nu sunt foarte eficiente pentru că nu se poate confirma cu exactitate ce proporție de componente active se află în fiecare variantă de pastile pe care o cumperi.

 
8. Cuptorul cu microunde îți pune sănătatea în pericol

Folosirea cuptorului cu microunde nu va cauza cancer și nici nu elimină nutrienții din mâncare. Poate fi folosit în deplină siguranță.

 
9. Detoxifierea colonului elimină tot ce îți face rău

Dacă ești constipat să știi că există și alte remedii mai sigure decât această variantă, iar dacă apelezi la ea pentru a slăbi nu vei face decât să plătești pentru a avea diaree.

 
10. Vinul roșu poate vindeca orice

De fapt nu este foarte util pentru persoanele care suferă de rozacee și are un efect nociv asupra smalțului dentar. Savurează-l ocazional pentru că îți place gustul lui, nu neapărat gândindu-te că este un remediu universal pentru organism.

 
11. Exercițiile fizice vindecă depresia

Nu ai cum să elimini depresia numai cu ajutorul exercițiilor fizice, indiferent cât de solicitante sunt. Mișcarea și antrenamentele la sală sunt foarte utile pentru persoanele cu un echilibru emoțional fragil, dar nu pot înlocui terapia de specialitate și medicamentele.

 
12. Meditația te relaxează mereu

Nu este chiar așa. În anumite situații meditația poate provoca hiperactivitatea, sensibilitatea la lumină și sunet, precum și intensificarea emoțiilor negative.

 
13. Testele pe care le poți cumpăra online pentru a determina intoleranțele sunt mereu sigure

Majoritatea kiturilor disponibile online pentru a detecta intoleranțele alimentare nu sunt atât de exacte pe cât îți imaginezi. Măsoară mai degrabă cantitatea de aticorpi, ceea ce ar putea pur și simplu să însemne că ai fost expus recent la un anumit aliment, dar nu că ai neapărat o sensibilitate la acel preparat.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod