4 motive pentru care ai putea fi dependentă de produsele cosmetice

Fiecare femeie care își dorește să arate foarte bine are sentimentul anticipării și impresia că poate găsi multiple remedii în raionul de produsele cosmetice. Dar de ce uneori fluturii din stomac se transformă în ore lungi petrecute la magazin și te fac dependentă de ambalajele atractive?
Un magazin dedicat produselor de înfrumusețare este printre locurile favorite ale multor femei, iar sentimentul că vor descoperi mereu un alt remediu util pentru a avea un look deosebit le motivează să caute și să încerce noi produse. Această activitate poate lua ore întregi, în timp ce sunt cercetate cu atenție produsele de pe fiecare raft înainte de a le cumpăra. Ce au atât de special produsele pentru îngrijirea pielii încât cauzează o reacție asemănătoare cu efectul cafeinei sau al unor medicamente? 
Ideea că ești dependentă de cosmetice te-ar putea face să râzi, dar are baze științifice. Deși încă nu s-a ajuns la un consens cu privire la motivul pentru care ne atrag atât de mult cosmeticele, este clar că raioanele nu vor rămâne goale prea curând și trebuie să-ți dai seama care sunt semnalele de alarmă.

 
Iată de ce ai putea fi dependentă de produsele de înfrumusețare:

 
1. Sunt prezentate drept soluția pentru a te menține tânără

Creierul uman, la nivel subconștient, este programat pentru a descifra vârsta unei femei în funcție de aspectul feței, buzelor și ochilor. De exemplu, buzele mai roșii trimit semnale spre creier care sunt asociate cu frumusețea și sănătatea.
La fel se întâmplă și în cazul scruburilor, care uniformizează nuanța pielii sau elimină celulele moarte din zona buzelor.
Machiajul poate fi folosit cu succes pentru a evidenția trăsăturile, pentru a face ochii să pară mai odihniți sau mai mari, iar buzele pot părea mai pline și de o culoare mai intensă. Cremele și produsele pentru peeling pot da un aspect catifelat, fără imperfecțiuni, astfel încât să arăți mult mai bine la orice vârstă. Acest sentiment te va determina probabil să apelezi în mod constant la produsele cosmetice.

 
2. Te fac să te simți bine

Potrivit studiilor realizate, femeile devin mult mai optimiste după ce aplică produse de îngrijire și machiaj. Cercetătorii au scanat creierul voluntarelor și au confirmat că femeile se gândesc cum vor arăta după finalizarea machiajului, iar producția de dopamină crește, creând un efect similar cu cel al cafeinei sau al unui pahar de alcool.
Pentru orice femeie, ideea de a arăta bine reduce anxietatea și depresia, prevenind fluctuațiile stării de dispoziție.
În acest context produsele cosmetice vin să completeze imaginea unei femei și să retușeze frumusețea naturală în mod armonios cu personalitatea ei.

 
3. Factorul de atracție

Poate că nu are neapărat drept obiectiv să-și găsească un partener când cumpără multe produse cosmetice, dar cu siguranță o femeie vrea să fie atrăgătoare. Modificarea nivelului de hormoni specifică ovulației stimulează circulația sângelui, având drept efect îmbujorarea și buzele mai roșii.
Astfel, măsurile pe care le ia împotriva pungilor de sub ochi, măștile pe care le aplică, hidratarea feței și aplicarea machiajului potrivit pot face orice femeie să se simtă mult mai bine.

 
4. Poveștile de succes sunt irezistibile

Nu contează dacă este scrisă, are fotografii sau este un videoclip, o poveste care prezintă pozele de dinainte și transformarea de după cu ajutorul cosmeticelor este extrem de tentantă pentru femei. Poveștile activează anumite părți ale creierului și dacă sunt relatate în mod strategic pot crea rapid dependență.
Din acest motiv majoritatea firmelor de cosmetice investesc sume importante pentru a-și crea o imagine și o poveste legată de brand. 
De ce crezi că apelează la vedete pentru a povesti ce efecte au produsele lor? Scopul este crearea unei imagini pozitive. Potrivit specialiștilor, în momentul în care auzi că un anumit produs funcționează pentru a rezolva o problemă și vezi rezultatele vei vrea neapărat să încerci și tu.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod