5 semne că pielea ta nu tolerează crema hidratantă

Crema hidratantă este echivalentul sutienului în domeniul frumuseții. Amândouă sunt folosite zilnic și au rolul de a proteja, susține și a îmbunătăți rapid look-ul. Chiar dacă ai cele mai bune intenții, uneori poți obține rezultatul opus celui pe care ți l-ai propus.
După cum statisticile arată că 80% dintre femei nu poartă sutienul potrivit, la fel și în cazul cremelor există multe cazuri în care nu sunt folosite cele mai utile. Motivul principal este că nu se iau în considerare toți factorii care influențează nevoile pielii atunci când se alege crema hidratantă. Nu este recomandat să folosești aceeași cremă pe care o cumpărai acum zece ani sau să împrumuți crema prietenei tale. 
Crema hidratantă trebuie să fie la zi cu modificările intervenite în textura pielii și să răspundă nevoilor ei din prezent, nu să fie aleasă gândindu-te la tenul pe care-l aveai în liceu sau la facultate.
„Pielea ta va reacționa foarte bine la hidratare sau, dacă produsul nu este tolerat, vei observa imediat semnele. Nu există reacții de mijloc”, potrivit dr. Ellen Marmur, dermatolog.

 
Iată care sunt semnele că pielea ta nu tolerează crema hidratantă pe care ai ales-o:

 
1. Mirosul

„Dacă nu îți place mirosul cremei din orice motiv, să știi că nici pielea ta nu va reacționa bine. Mirosul este ca un semnal de alarmă și îți indică imediat că pielea nu se va adapta la acel produs”, spune dr.
Marmur. 
 
Soluția: Ascultă indiciile pe care ți le dă nasul. Indiferent câte avantaje sunt menționate pe ambalajul cremei, dacă are un miros neplăcut nu ți se va potrivi. Mergi la un magazin care oferă și mostre pentru a putea testa crema înainte de a o cumpăra. Cel mai sigur este să optezi pentru un produs fără parfum.

 
2. Senzația de arsură sau usturimea

„Cu siguranță te vei îngrijora dacă simți că îți arde pielea sau te ustură după ce ai aplicat crema. Nu contează dacă promite să rezolve toate problemele pielii cu care te confrunți. În momentul în care apare senzația de arsură trebuie să te speli imediat pe față. Este un semn clar că există o problemă la nivelul pH-ului. Pielea este acidă în mod natural, iar dacă te ustură înseamnă că acea cremă a dereglat pH-ul și că nu este compatibilă cu tenul tău”, spune dr.
Marmur. 
 
Soluția: Înainte de a aplica un strat de cremă pe toată fața, testează crema pe o porțiune mică de piele, de exemplu pe interiorul brațului, în zona claviculei sau în spatele urechilor.

 
3. Acneea

Este posibil să nu-ți dai seama imediat, dar apariția neobișnuită a coșurilor poate fi legată de reacția negativă a pielii la o cremă hidratantă. „Pielea inflamată nu se va reînnoi la fel de repede, iar keratina sub forma celulelor moarte se va colecta la nivelul foliculilor și al porilor, contribuind la apariția coșurilor. Nu este o acnee gravă, ci doar o erupție care trebuie să-ți indice să schimbi imediat crema”, explică dr. Marmur.
 
Soluția: Nu evita complet cremele hidratante. Când vezi că ți-au apărut coșuri nu folosi imediat pastă de dinți sau oțet de mere pentru că vei usca foarte mult pielea.
Este mai bine să aplici un strat subțire de cremă hidratantă fără ulei, non-comedogenică și să lași pielea în pace. De cele mai multe ori schimbarea formulei de îngrijire este suficientă pentru a elimina coșurile în 1-2 zile.

 
4. Uscarea pielii

Dacă observi că la o oră după ce ai aplicat crema pielea ta este din nou uscată este un semn că acel produs are un conținut prea ridicat de apă și se evaporă imediat. Are efectul opus celui dorit și absoarbe toată apa din piele.
 
Soluția: Nu accepta o cremă care nu hidratează tenul suficient, ci alege produsele care conțin glicerină sau acid hialuronic pentru a menține hidratarea mai mult timp.

 
5. Schimbarea culorii pielii

„Pielea ta nu trebuie niciodată să-și schimbe culoarea după ce ai aplicat crema hidratantă. Pielea trebuie să aibă exact aceeași nuanță ca și înainte de a folosi produsul.
Dacă observi că se îngălbenește, se înroșește sau îți apar pete este evident că pielea ta nu tolerează produsul”
, spune dr. Marmur.
 
Soluția: Testează crema pe zone mici de piele cum ar fi clavicula sau interiorul încheieturii. Dacă observi o schimbare a culorii nu utiliza crema pe față. Alege formule fără ingrediente sintetice sau parfum pentru că există un risc mult mai mare de iritații.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod