apa

Tipuri de apă: ce trebuie să consumi dacă vrei o viață sănătoasă

Te-ai întrebat vreodată câte tipuri de apă există, care este cea mai bună pentru consum dar și de ce este vital acest lichid pentru organism? Ei bine, noi vă răspundem la multe dintre aceste întrebări și curiozități legate de importanța, beneficiile și toate utilizările apei.

Conștientizezi cât de importantă este apa?


Apa este unul dintre motivele cheie, căruia i se datorează supraviețuirea umana, dar și civilizația. Este elementul cel mai important care stă în spatele existenței vieții pe Pământ.

Inclusiv corpul uman este format, în proporție de aproximativ 70% din apă, din care o mare parte se pierde prin urină și transpirație, motiv pentru care experții și nutriționiștii subliniază necesitatea de a consuma o anumită cantitate de apă pe zi, pentru a fi hidratați în permanență.
Apa din organism îndeplinește numeroase funcții importante cum ar fi, eliminarea bacteriilor din vezica urinară, facilitează digestia, ajută transportul substanțelor nutritive și a oxigenului către celule, previne constipația , menține echilibrul de electroliți din corp, dar mai sunt multe alte funcții.

De asemenea, pentru metabolismul nostru este tot atât de important ca și sângele. Ea curăță corpul de toxine, transportă nutrienții la celule, contribuie la menținerea constantă a temperaturii corpului, cea în jurul valorii de 37 de grade și este esențială pentru un organism sănătos.
Practic, este lichidul vital fără de care nu există viață. Iată, deci, cât de importantă este apa pentru existența vieții. Pe lângă aceste beneficii pe care le are asupra organismului uman, apa a fost întotdeauna extrem de importantă și din multe alte puncte de vedere. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod