Studiu. Cum te ajută scorţişoara să slăbeşti

Scorţişoara stimulează arderea grăsimilor şi este eficientă în lupta cu obezitatea, după cum arată un nou studiu.
Cercetătorii de la University of Michigan Life Sciences Institute au testat o substanţă din scorţişoară şi au descoperit că este eficientă în lupta cu obezitatea, scrie site-ul Medical Express.

În unor teste realizate pe cobai şoareci, oamenii de ştiinţă au constatat că cinamaldehida, uleiul esenţial care conferă mirosul scorţişoarei, are un puternic efect asupra metabolismului şi reglează nivelul glicemiei. "Am vrut să testăm modul în care acţionează cinamaldehida în cazul şoarecilor, dar şi cum ar acţiona ea asupra celulelor umane", explică Jun Wu, coordonatorul studiului.


Rezultatele care vor apărea în numărul din decembrie al publicaţiei Metabolism indică faptul că cinamaldehida stimulează metabolismul, acţionând direct asupra celulelor adipoase. Ea induce procesul de termogeneză.

Apoi cercetătorii au vrut să testeze acest efect în cazul celulelor adipoase de la subiecţi umani, constatând că atunci când sunt tratate cu cinamaldehidă sunt stimulate anumite enzime şi gene care intensifică procesul de ardere a grăsimilor. "Scorţişoara face parte din alimentaţia noastră de mii de ani şi multe persoane adoră aroma ei distinctă şi puternică.
Acum ştim cu siguranţă că scorţişoara previne obezitatea şi putem să o includem mai des în alimentaţia noastră"
, explică coordonatorul studiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod