Sănătate: 10 simptome ale anemiei. Testează-ţi fierul din organism!

Afectează mai ales femeile tinere, înainte de menopauză, din cauza pierderilor lunare de sânge, a sarcinii, nașterii și alăptării.
Anemia prin carenţă de fier este o afecţiune des întâlnită în rândul acestei categorii de populaţie, de aceea recomandarea medicilor este efectuarea cu o frecvenţă anuală a testelor necesare în vederea urmării unui tratament corespunzător, recomandat întotdeauna de către medic.

„Fierul este un element indispensabil unei vieți normale, deoarece este necesar pentru producția de energie în toate organele. Mai mult, fierul participă în calitate de catalizator la multe reacții care asigură dezvoltarea și funcționarea normală a organelor.
De aceea, atunci când fierul lipsește, întreg organismul suferă, dar anemia – adică scăderea numărului globulelor roșii și a hemoglobinei - apare târziu. Anemia prin carenţă de fier afectează mai ales femeile tinere, înainte de menopauză, deci pe cele active, din cauza pierderilor lunare de sânge, a sarcinii, nașterii și alăptării. Riscul lipsei de fier crește la această categorie de persoane în cazul curelor de slăbire și al dietelor vegetariene greșit aplicate”
, declară Prof.
Dr. Gabriel Mircescu, Preşedinte al Asociaţiei „Anemia Working Group România”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod