remedii naturiste pentru carcei

Remedii naturiste pentru cârcei

Cârceii sau crampele musculare sunt contracții musculare bruște și involuntare ale unuia sau mai multor mușchi. Dacă te-ai trezit vreodată din somn sau ai fost obligată să-ți oprești activitatea fizică din cauza unui cârcel, atunci sigur știi cât de dureroase sunt aceste crampe.
Deși sunt în general inofensivi, cârceii sunt extrem de dureroși și neplăcuți, putând să cauzeze durere intensă timp de câteva secunde sau durere medie în zona respectivă chiar și timp de câteva zile după.

Activitatea fizică intensă, în special în zilele cu temperaturi ridicate, poate duce la apariția cârceilor. Unele medicamente sau afecțiuni pot cauza crampe musculare. De asemenea, cârceii pot să apară frecvent în timpul sarcinii.

De cele mai multe ori cârceii apar la picioare, în special în zona gambelor sau tălpilor. În afară de durerea puternică, poți simți contractarea (întărirea) mușchilor sau blocarea degetelor de la picioare timp de câteva secunde atunci când cârcelul apare în talpă.
Cârceii dispar în mod obișnuit în câteva secunde și nu reprezintă de obicei un motiv serios pentru a necesita asistență medicală. Cu toate acestea, ar trebui să mergi la medic dacă crampele sunt asociate cu:

- umflarea piciorului, înroșire, învinețire sau alte schimbări la nivelul pielii;
- durere severă care nu dispare după câteva secunde sau minute;
- slăbiciune musculară persistentă;
- apar des;
- nu se ameliorează cu tratament local.

Remedii naturiste pentru cârcei: De ce apar cârceii?


Folosirea intensă a unei grupe musculare, deshidratarea sau pur și simplu menținerea aceleiași poziții pentru o perioadă prelungită pot să cauzeze apariția cârceilor.
Însă de multe ori cauza nu este cunoscută.

Remedii naturiste pentru cârcei: Factorii de risc care duc la apariția cârceilor


Deficiența de minerale - o cantitate prea mică de potasiu, calciu sau magneziu în alimentație contribuie la apariția cârceilor.

Diureticele - medicamentele prescrise pentru controlul tensiunii arteriale pot duce la scăderea nivelului de minerale și pot avea ca efect apariția cârceilor.

Vârsta - persoanele în vârstă pierd treptat masa musculară, iar musculatura rămasă este suprasolicitată.

Deshidratarea - sportivii care sunt deshidratați și obosiți în timpul activităților sportive în zilele cu temperaturi ridicate se confruntă frecvent cu crampe musculare.

Sarcina - crampele musculare și cârceii apar frecvent în timpul sarcinii.

Diferite afecțiuni - ești mai predispusă să te confrunți cu cârcei dacă ai afecțiuni precum diabet, tulburări ale sistemului nervos, afecțiuni tiroidiene sau hepatice.

Remedii naturiste pentru cârcei


Evită deshidratarea


Bea suficiente lichide în fiecare zi.
Cantitatea necesară depinde de ceea ce mănânci, de nivelul de activitate, de vreme, de starea ta de sănătate și de vârstă, însă în mod obișnuit sunt necesari aproximativ doi litri de lichide pe zi. Apa ajută mușchii să se contracte și să se relaxeze și menține celulele musculare hidratate. În timpul activităților fizice bea cu regularitate cantități mici de apă pentru a reface nivelul optim de hidratare al organismului.

Încălzește musculatura înainte de a face sport


Exercițiile ușoare pentru încălzire sunt esențiale înaintea oricărei activități sportive. Dacă ai cârcei de obicei în timpul nopții, fă câteva exerciții ușoare de stretching înainte de culcare.

Remedii naturiste pentru cârcei: Consumă alimente bogate în minerale


Nivelul scăzut de magneziu este una dintre cauzele apariției crampelor musculare. Fructele și legumele cu un conținut ridicat de magneziu sunt bananele, pepenii, papaya, spanac, semințe de dovleac sau soia. De asemenea, poți lua suplimente alimentare pe bază de calciu, magneziu, zinc și potasiu care refac nivelul optim al mineralelor din corp.
Cere întotdeauna părerea medicului înainte de a lua orice tip de supliment alimentar.

Remedii naturiste pentru cârcei: Aplică o compresă cu apă caldă


Căldura ajută la relaxarea musculaturii și poate reduce mult mai repede durerea provocată de cârcel. O altă variantă, atunci când este posibil, este aceea de a pune dușul cu apă caldă îndreptat direct asupra zonei afectate de durere. În unele cazuri, compresele cu gheață pot ajuta la reducerea durerii provocate de cârcei. Încearcă ambele variante pentru a descoperi ce funcționează cel mai bine în cazul tău.

Remedii naturiste pentru cârcei: Bea suc de vișine


Sucul de vișine este folosit de persoanele care se atrenează pentru competiții sportive intense datorită capacității sale de a preveni crampele musculare. Sucul de vișine combate inflamația și durerile musculare. Substanțele antiinflamatoare și antioxidante din sucul de vișine relaxează musculatura în mod natural. Alege suc de vișine natural, nu băuturi cu aromă de vișine, care nu au același efect.

Remedii naturiste pentru cârcei: Băi cu sare amară


Sarea amară, cunoscută și ca sare Epsom, ajută la prevenirea cârceilor și crampelor musculare.
Pune în apa din cadă o jumătate de cană cu sare Epsom și stai în apă timp de zece minute. Magneziul din sarea amară combate contracțiile musculare dureroase.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod