Nu lasa computerul sa-ti marcheze stilul!

In cazul in care folosesti o buna perioada din zi computerul, este usor de inteles de ce te plangi de dureri de cap sau de ochi, si de faptul ca ai intreg coprul amortit cand inceri sa te ridici.
Perioada lunga de timp la care se adauga si o postura incorecta sunt, deseori, echivalate cu problema "generata de computer". Daca iti petreci foarte mult timp in fata calculatorului trebuie sa ai in vedere urmatorii pasi:

1. Monitorul monitorizeaza. Pastreaza ecranul curat si ajusteaza luminozitatea si contractul pentru a beneficia de o perspectiva optica optima. Pentru ca monitorul sa fie pozitionat corespunzator este redomandat ca acesta sa fie inclinat in spate la 10-20 grade.

2.
Scaunul are grija.
Postura corecta este cea verticala cu coapsele paralele cu podeaua si genunchii la acelasi nivel cu soldurile.

3. Biroul face si nu face. Scopul dupa care se alege inaltimea biroului este de a da bratelor o postura cat mai relaxata. Astfel, inaltimea de la coapsa si pana la tastatura trebuie sa depaseasca 6 cm.

4. Mouse-ul fermecat. Plaseaza mouse-ul adiacent si la aceeasi inaltime cu tastatura. Acesta trebuie folosit numai cu ajutorul incheieturii mainii, si dirijat numai prin miscari neutre, adica fara miscari expresive, flexibile sau de extensie.

5.
Computerul Prieten si Inamic.
In timp ce lucrezi la computer pauzele trebuie facute des, si atunci trebuie sa te ridici, sa faci cativa pasi si sa te intinzi pentru a evita acumularea presiunii in spate si pentru a reduce presiunea sangvina.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod