Batoanele pentru slabit in diete

Nutritionistii recomanda ca intr-o cura de slabire, batoanele pentru slabit sa nu fie folosite o perioada lunga de timp.
Cum suntem la sfartist de an, aceste luni care au mai ramas sunt o adevarata  cursa impotriva kilogramelor in plus. In ultimul timp, solutia care este la indemana tuturor romancelor este batonul pentru slabit.

"Aceste batoane se doresc a fi niste suplimente, insa ele sunt atat de procesate, incat nu le recomandam ca si rutina", este de parere, Ligia Alexandrescu Medic Nutritionist.

Daca batoanele pentru slabit sunt folosite o lunga perioada de timp, persoana in cauza se poate imbolnavi de anemie si poate dobandi un dezechilibru de vitamina B12.
Cu toate acestea producatorii de astfel de batoane continua sa le recomande cu incredere.

"Noi fabricam batoane bogate in fibre naturale care ajuta la slabit prin faptul ca inlocuiesc o masa si dau organismului nutrientii necesari", declara cristian Dulgheru, reprezentantul unei firme producatoare.

Specialistii in boli de nutritie raman insa neclintiti si sustin ca sigura cale spre un corp sanatos este echilibrarea regimului alimentar. Regulile sunt simple: fructe, legume, pe scurt mancare sanatoasa in 3 mese principale si 2 gustari.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 2 Nov 2007, 19:51
    Dieta

    Este recomandata dieta...6,40 250 lactate... 10..200gr fructe....13..felI si 2 si 100 grfructe....16 200 grfructe....19 250 lactate... ai voie zilnic la o portie doar 100 gr cartofi, orez, gris, paste...apa 2 litri ,fiert si fript,salate... si multa miscare... spor la slabit... Maria

    0
    0

  • . pe 2 Nov 2007, 11:00
    .

    Ar fi sanatoase doar daca ar fi facute cum trebuie, sa contina cu adevarat nutrientii necesari, nu doar sa scrie pe ambalaj. In afara de asta, cele romanesti contin si margarina, a carei formula chimica este asemanatoare plasticului (nu inteleg cum de este posibil sa se permita acea reclama la tv cu " e bine sa consumi margarina"; atunci inseamna ca "e bine" sa consumam si droguri, sa fumam 1-2 pachete pe zi si sa inlocuim apa cu sucuri din comert). Am consumat intr-o perioada (cam o luna) astfel de batoane (170-200 kcal unul), unul la 2-3 zile, cu care inlocuiam una din cele 2 mese pe care le iau pe zi, intr-adevar, taie pofta de mancare deoarece cele 2 pahare de apa baute inainte, dupa sau in timpul consumarii batonului, umfla cerealele din baton, plus ca fiind dulce, taie si pofta de altceva dulce (ciocolata care are 500-600 kcal pe 100g). Am slabit si am fost multumita de ele, dar nu este indicat sa devina un obicei.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod