Epidemia de gripă a lovit România! Spitalele sunt pline. Vaccinul te apără!

Vaccinul antigripal este util, dar e mai eficient dacă se face în octombrie


Potrivit datelor Ministerul Sănătăţii, până la data de 8 februarie 2015, au fost vaccinate antigripal 469.371 de persoane din grupele la risc, cu vaccinul distribuit de Ministerul Sănătăţii. Medicii susţin că vaccinul este util şi acum, însă eficienţa lui este una mai scăzută dacă nu a fost făcut în luna octombrie.

„Vaccinul este util şi acum, dar pentru a fi eficient trebuie făcut la timp, adică înainte de luna noiembrie.

Ne aşteptăm la cazuri tot mai grave”, a avertizat medicul Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF).

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Însă, medicii de familie se plâng de faptul că autorităţile au început campania de vaccinare în decembrie, adică mult prea târziu şi că mai urmează să vină alte doze de vaccin abia în luna martie.


”Pentru a ne imuniza împotriva gripei trebuie să ne vaccinăm în luna octombrie, dar autorităţile ni-l distribuie din luna decembrie, şi atunci doar zece doze, pentru care trebuie să completezi zeci de formulare. Restul dozelor vin în martie, atunci când nu mai ai ce să faci cu ele”
, a declarat pentru ziarul Gândul medicul Mihaela Pirnacu.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viorica pe 18 Feb 2015, 17:36
    ce vaccin ?!

    ...mai terminati cu reclama la vaccinu' de kkt cu care incercati sa-i lamuriti si sa-i prostiti pe bietii romani, ca mai degraba le provocati alte necazuri decit sa-I ajutati !!!

    2
    1

  • bunescu adriana pe 18 Feb 2015, 09:24
    vaccin

    Vaccinul NU te apara, pt ca are in compozitie alte tulpini de virusi, decat cele in circulatie. Eventual, faci forme mai usoare de boala.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod